KOŠARKAŠKI KLUB VINDIJA

Dražen Cesar: "Igrači su napravili sjajan posano!"

Objavljeno: 18.02.2019. 08:17

Zadnja izmjena: 18.02.2019. 08:20

Nakon pobjede KK Vidnija u Ludbregu 74:55, protiv ekipe Grafičara, trener varaždinskih košarkaša, Dražen Cesar zadovoljan je viđenim u 13. kolu 2. Muške košarkaške lige Sjever. 

- Kad odigraš utakmicu u kojoj si napadački izbalansiran, pet igrača je dvocifreno, kad si obrambeno sjajan, jer primiš 55 koševa od ekipe koja u prosjeku zabija više od 80 koševa, onda moraš biti zadovoljan, igrači napravili sjajan posao, izjavio je Cesar.

- Dogovor je bio da ako domaćini počnu s visokim centrom Kristijanom Šamarija, da mi  krećemo sa bržom i pokretljivom postavom i zonskom obranom. To se pokazalo dobro i ispravno , obranili smo 5, 6 napada zaredom ali nismo uspijevali to kapitalizirati. Kad on izađe i snize postavu plan je bio ubaciti našeg centra Marka Kapustića i koristiti unutarnju igru. To nam je dobro funkcioniralo i on je zabio osam koševa. U prvom poluvremenu, uz dobru obranu, u napadu su nas držali u igri izvrsni Igor Jakšić (12) i Mihael Bađun (9), što nam je omogućilo mirniji odlazak na poluvrijeme sa sedam koševa prednosti, dodao je Cesar.

Varaždinci su lošije ušli u drugo poluvrijeme i domaćini su napravili seriju od devet koševa dok košarkaši Vindije nisu postigli niti jedan. Nakon time outa Varaždinci igraju smirenije i ulaze u zadnju četvrtinu sa šest koševa prednosti.

- Zadnja četvrtina je priča sama za sebe, postojala je samo jedna ekipa, naglašava Cesar. - Brojke sve govore, primili smo samo šest koševa. Obrana nam postaje zaštitni znak. U drugom poluvremenu uz granitnu obranu, koja je primila 23 koša, napadački smo bili sjajni - Karlo Kuparić (14) i Vinko Grđan (8). Uvijek se kaže da ekipa koja uspije promijeniti ritam i obrambeni sustav bliže je pobjedi, a nama je to uspjelo 5, 6 puta, zaključio je Cesar.

Nakon ove pobjede Vindija je na osmom mjestu 2. ML Sjever sa 17 osvojenih bodova koliko ima i Ivančica na sedmom mjestu.

Slijedeće kolo Vindija je domaćin trećeplasiranoj ekipi iz Koprivnice.

 

 

 

 

Komentari