KOŠARKA

Dražen Cesar održat će promociju knjige o svom trenerskom radu u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović

Objavljeno: 22.02.2020. 12:04

Zadnja izmjena: 22.02.2020. 12:12

Poznati varaždinski košarkaški trener Dražen Cesar dogovorio je i zagrebačku promociju svoje knjige "Od Badije do Moskve - moj trenerski put".

- S ponosom i veseljem mogu reći da će promocija moje knjige u Zagrebu biti u hramu košarke u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović. Zahvaljujem se na tome gospođi Biserki i hvala obitelji Petrović, rekao je Cesar i potvrdio da će se promocija održati u svibnju, a da će se točen datum odrediti naknadno, zbog zauzetsti nekih od gostiju za koje svakako želi da prisustvuju.

Dražen Cesar napisao je knjigu o svom radu "Od Badije do Moskve - moj trenerski put", a u knjizi je predstavio svoj trenerski put, iskustva koja je stekao, razmišljanja o sportu i košarci općenito. Dražen Cesar je taj svijet opisao indirektno, u prvom planu su kronološki prikazani ključni događaji i utakmice koji su obilježili njegovu trenersku karijeru. Kratki opisi tih događaja, gotovo faktografski, bez velikih pretencioznih komentara, ipak sadrže dovoljno dodatnih osobnih viđenja autora koja čitatelju mogu pomoći da shvati kako se razvija trenerska karijera u okolnostima u kojima postoji daleko više ograničenja i prepreka da se nešto ostvari nego prilika koje idu u prilog postignućima, stoji u recenziji prof. dr. Tihomira Hunjaka.

Knjiga govori i šalje samo jednu poruku, da sport, posao, škola, fakultet mogu i idu zajedno. To je poruka pozitive, poruka zajedništva i osnovna poruka koju autor šalje svojim čitateljima i mlađim generacijama. Za one koji nisu poznavatelji košarke, spomenimo da je Dražen Cesar košarkaški trener više od 20 godina, radio je u ŽKK Vindi, KK Vindija,  KK Grafičar, a trenutno radi u Varaždinu s najmlađima te je izbornik studentske košarkaške reprezentacije Sveučilišta Sjever.

Promocija je, krajem prošle godine, održana u Varaždinu, a prilikom nedavnog posjeta premijera Andreja Plenkovića Varaždinu Dražen Cesar mu je uručio svoju knjigu.

 

Komentari