REPREZENTACIJA U LOVU RIBE NA PLOVAK

Dražen Filipović iz Ludbrega predvodio reprezentaciju osoba s invaliditetom kod predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović

Objavljeno: 29.01.2019. 19:14

Zadnja izmjena: 29.01.2019. 19:23

Članove i vodstvo hrvatske reprezentacije osoba s invaliditetom u lovu ribe na plovak u subotu je u svom uredu primila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Hrvatska reprezentacija u lipnju prošle godine osvojila je dvije zlatne medalje, ekipnu i pojedinačnu Nikola Geček, na Svjetskom prvenstvu u Podturenu u Međimurju. Reprezentaciju čine svjetski prvak Nikola Geček iz Ivanca, Ivica Bonino Hasan iz Varaždina, Željko Kljajić iz Daruvara, Zlatko Poparić iz Zagreba, Mensur Rošić iz Murskog Središća, kapetan Željko Geček, trener Dražen Filipović iz Ludbrega, Danko Bregović – pomagač Nikoli Gečeku, Kristijan Kosamčin – pomagač Ivici Boninu Hasanu.

Primivši reprezentaciju koja je dvostruki prvak i doprvak svijeta u lovu ribe na plovak za osobe s invaliditetom, predsjednica Grabar-Kitarović je kazala de će uvijek pomagati sport i sportaše te naglasila važnost uključivanja osoba s invaliditetom u život zajednice. Sportski ribolovci predsjednicu su uručili plaketu zahvale.

Trener Dražen Filipović je istaknuo da je namjera da sportski ribolov za osobe s invaliditetom postane vidljiviji.

- Što se tiče krovne organizacije – Hrvatskog športsko ribolovnog saveza te Hrvatskog paraolimpijskog odbora, oni nas prate financijski i materijalno. Ali sport je slabo vidljiv i trebalo bi ga podići na višu razinu. Vani je to na višoj razini, a mi u konkurenciji s njima osvajamo svjetske naslove, dodao je Filipović.

Komentari