Sjednica Općinskog vijeća

Dražen Levak: ''Investicije i projekti u provedbi u Martijancu broje se u milijunskim iznosima''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.09.2019. 12:24

Zadnja izmjena: 19.09.2019. 12:28

U prvoj polovici ove godine u Općini Martijanec investicije i projekti u provedbi broje se u milijunskim iznosima, istaknuo je načelnik Dražen Levak na sjednici Općinskog vijeća u srijedu.

Na dnevnom redu bilo je izvješće o radu načelnika u prvoj polovici godine.Načelnik Levak je izdvojio potpisivanje ugovora za izgradnju prvog općinskog dječjeg vrtića u Martijancu vrijednog 9,3 milijuna kuna, pri čemu je nešto manje od 7,5 milijuna kuna osigurala Vlada iz Programa ruralnog razvoja, dok ostatak ide iz općinskog proračuna. Završena je 2. faza rekonstrukcije javne rasvjete, projekt vrijedan 425.297,86 kuna, s 240.000 kuna Ministarstva regionalnog razvoja. Sklopljen je ugovor o 3. fazi uređenja nerazvrstane ceste Slanje – Stari vrh vrijednosti 616.460,10 kuna. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo je 380.000 kuna.

Na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća Martijanca bio je i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna. Iz njega je vidljivo da prihodi od poreza u prvoj polovici ove godine iznose 2.771.196,56 kuna i veći su za 18 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.Kako je napomenuo Levak, rast sredstava na toj poziciji posljedica je porezne reforme aktualne Vlade premijera Andreja Plenkovića.

Na sjednici je jednoglasno donijeta odluka o dodjeli javnih priznanja Općine Martijanec. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Martijanec Nagradu Općine primit će Mladen Namjesnik iz Križovljana za ostvarene rezultate u području gospodarstva, a Plaketu s brončanim znakom Branko Huzjak iz Martijanca za doprinos u području sporta. 

 

 

Komentari