ključna pitanja sporta

Druga gimnazija organizirala 1. Međunarodnu sportsku obrazovnu konferenciju

Objavljeno: 26.08.2016. 10:09

Zadnja izmjena: 26.08.2016. 10:19

Foto: Sonja Ognjenović

Druga gimnazija Varaždin organizirala je 1. Međunarodnu sportsku obrazovnu konferenciju, u sklopu Natječaja za potporu međunarodnoj suradnji osnovnih i srednjih škola sa školama iz europskih zemalja koje ne sudjeluju u Programu za cjeloživotno učenje.

Skup koji se održao u Županijskoj palači u Varaždinu bio je namijenjen učenicima sportskih gimnazija i nastavnicima iz različitih gimnazijskih predmeta, ravnateljima, sportskim sucima i predstavnicima Školskih sportskih saveza zemalja iz regije (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora i Slovenija)

- Velika nam je čast i zadovoljstvo otvoriti ključna pitanja sporta kao što su: motivacija učenika da se bave sportom, pitanje školskog sporta, u kojoj je on domeni prisutan u našem društvu te koja je njegova važnost i utjecaj.  Bavit ćemo se i poduzetničkim kompetencijama u području sporta, zapošljavanjem mladih u području sporta, pitanjima prevencija nasilja na stadionima... Zadatak nam je naći bolja rješenja za budućnost školskog sporta i postaviti temelje za buduće suradnje i projekte - izjavila je Zdravka Grđan, ravnateljica Druge gimnazije Varaždin

- Sport nam je proteklih dana donio velik uspjeh u županiji, u kojem je Sara Kolak osvojila zlatnu olimpijsku medalju, druga nakon Blaženka Lackovića, poznatog rukometaša...  Imamo i jednog od najboljih igrača Dinama, marka Roga. Zaista, Varaždinska županija je jedan bazen kvalitetnih sportaša - kazao je zamjenik župana Alen Kišić te dodao kako se Druga gimnazija pokazala kao "rasadnik" dobrih sportaša i odlično mjesto za školovanje sportaša, koji uz normalno školovanje mogu imati i kvalitetnu sportsku karijeru.

Dekan FOI-a, prof.dr.sc. Never Vrček dao je viđenje sporta iz studentske perspektive te kazao:  - U današnje vrijeme su studenti izuzetno aktvini što se tiče sporta. Radimo kroz našu sportsku udrugu i kroz inicijative Studentskog zbora koji ide na takmičenja na sveučilište, uključili smo se u program elektrijade koji već godinama postoji na FER-u, tako da FOI u svakom slučaju podupire sport na jednoj široj platformi.

Plenarnome dijelu Konferencije prisustvovali su predstavnici Hrvatskoga sabora, MZOS-a, MUP-a, HŠSS-a, Varaždinske županije, gradskoga vijeća Grada Varaždina, FOI-a, Sveučilišta Sjever, Veleučilišta VERN, direktori, profesori i učenici iz BiH, Slovenije i Srbije, a sve sudionike pozdravio je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

Komentari