dobar plasman

Druga gimnazija osvojila osmo mjesto na svjetskom školskom prvenstvu u odbojci na pijesku

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.10.2019. 08:58

Zadnja izmjena: 14.10.2019. 09:01

Učenice Druge gimnazije Varaždin sudjelovale su na petom svjetskom školskom prvenstvu u odbojci na pijesku(ISF) te zauzele osmo mjesto u konkurenciji 2003./2004. godišta. Natjecanje se održalo na Siciliji, u mjestu San Vito lo Capo od 03.-10.listopada 2019.

Ukupno je participiralo jedanaest zemalja, većinom ekipe koje treniraju isključivo odbojku na pijesku: Brazil, USA, Ukrajina, Francuska Polinezija(Tahiti),Mađarska, Kina, Argentina, Nizozemska, Indija i Hrvatska.

Ekipa Druge gimnazije igrala je u skupini protiv Ukrajne, Francuske Polinezije i Indije i plasirala se u četvrtfinale gdje su je dočekale neprikosnovene Amerikanke koje su na kraju suvereno osvojile turnir. Utakmica za sedmo mjesto igrala se protiv ekipe Kine koja je sretno i spretno slavila rezultatom 2:1 u setovima.Na kraju, zasluženo osmo mjesto ekipi koja je po prvi puta participirala na ovakvom natjecanju.

Ekipu Druge gimnazije Varaždin činili su : Jana Paljak (ŽOK Kitro Varaždin), Kaja Blaguški (ŽOK Kitro Varaždin), Ivana Šantalab (ŽOK Lepoglava) i voditelj Alen Melnjak,prof

Komentari