U varaždinskom HNK

Druga varaždinska gimnazija svečanom sjednicom proslavila svoj 10. rođendan

Objavljeno: 21.04.2016. 12:49

Zadnja izmjena: 22.04.2016. 14:39

Foto: Ivan Tomašković

U varaždinskom HNK održana je svečana sjednica kojom je obilježena proslava 10. godišnjice Druge varaždinske gimnazije.

Druga gimnazija Varaždin može se pohvaliti impresivnim rezultatima na kojoj bi joj mogle pozavidjeti škole s mnogo dužim stažem.

- Čestitke dolaze čak iz New Yorka. Imamo mnogo uspjeha, od uvođenje ruskog i slovenskog jezika, a poznati smo po sportskom razredu. Surađujemo s 15 zemalja na međunarodnom projektima - rekla je ravnateljica Druge gimnazija, Zdravka Grđan i dodala kako u školi postoje 23 izvannastavne aktivnosti, a škola je uključena i u nacionalni projekt.

- Uključeni smo u dvogodišnji nacionalni projekt kojim se promiče zdravlje, a drago nam je što danas radimo iskorak da dižemo Drugu gimnaziju na više nivo - rekla je Grđan.

Riječi hvale

Riječ je o školi koja trenutno ima 600 učenika, a predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet pohvalio je rad Druge gimnazije.

- Škola je odskočna daska za upis na fakultete, a mnogo pozitivnog učinjeno je posebno u pedagoškom, odgojnom i  obrazovnom radu - istaknuo je Hehet.

Škola sudjeluju u mnogim međunarodnim razmjenama.

- Druga gimnazija je napravila nešto iz ničega. Riječ je o vrlo respektabilnoj školi, aktivnoj u međunarodnoj razmjeni. Uspjela je napraviti kao do je ovdje oduvijek, a Županija će pomoći s infrastrukturnim projektima - zaključio je dožupan Kišić.

Atmosferu sa svečane sjednice donosimo u fotogaleriji.

Komentari