održava se za vikend

DRUGAČIJI "ŠTIH" Počeo Advent u Trakošćanu - evo po čemu se razlikuje od ostalih

Objavljeno: 05.12.2019. 10:28

Zadnja izmjena: 05.12.2019. 10:28

Ove godine, po prvi puta, u Trakošćanu je u subotu otvorena manifestacija "Advent u Trakošćanu".

Manifestaciju zajedno organiziraju Turistička zajednica Općine Bednja, Muzejska ustanova Dvor Trakošćan i hotel Trakošćan, a odvija se pod nazivom Advent u Trakošćanu - drugačiji advent, zbog želje organizatora da manifestaciji daju drugačiji "štih" i začine je atmosferom dostojnog naljepšeg i najreprezentativnijeg hrvatskog dvorca.

Program se održava na dvije lokacije i to subotama i nedjeljama od 10 do 17 sati. Na prvoj, podno dvorca, svim posjetiteljima na raspolaganju je adventski sajam s ponudom lokalnih OPG-ova i udruga (tradicijski suveniri i proizvodi), s glazbenim programom, prigodnom gastronomskom ponudom, a posjetiteljima je na raspolaganju i vožnja kočijom do dvorca ili oko jezera. Ukoliko pak kupite ulaznicu za dvorac, tamo vas očekuje šetnja dvorskim odajama, uz obavezan silazak do dvorske kuhinje i degustaciju bicikljina (tradicionalnih pogača bednjanskgoa kraja koje se peku na starim pećima).

Očekuje vas i animacijski program „Čaj s groficom Drašković“, a tijekom obilaska dvorca sigurno ćete sresti prelijepe dame u krinolinama. Ako pak i sami želite osjetiti čar prošlosti, na raspolaganju vam stoji najam krinolina ili časničkih odora, nakon čega vam predstoji „grofovska“ šetnja dvorcem. U prostoru Viteške dvorane i Glazbenog salona nastupaju bednjanski KUD-ovi, i tako će biti svake subote i nedjelje sve do 22. prosinca, kada i službeno završava Advent u Trakošćanu.

Komentari