Brvnara Noah

Foto - Kućica kao iz bajke s pogledom na jug županije privlači sve veći broj stranih gostiju

Objavljeno: 10.06.2023. 08:46

Zadnja izmjena: 10.06.2023. 08:46

Foto: Boris Matijašec

Drvena kućica s interijerom kao iz bajke i prekrasnim pogledom, smještena u mirnoj okolici u blizini Grebengrada i s pogledom na Grad Novi Marof, kako ističe vlasnik, privlačna je velikom broju stranih turista.

Vlasnik posjeda Dragan Žugec otkrio nam je kako je došlo do ideje iznajmljivanja kuće. Naime, ispričao nam je kako je ova kuća bila prvenstveno izgrađena za vlastite potrebe, ali i kako je odlučio iznajmljivati svoju "brvnaru" nakon što su ga poznanici nagovarali na taj pothvat. Istaknuo je kako je od samog početka imao velik broj posjetitelja te je dodao kako je u prvoj godini iznajmljivanja, u periodu od svibnja do listopada, kuća bila popunjena svakog dana. Ove godine Žugec broji već petu sezonu otkako je kuća prvi put otvorena za goste.

'Najčešće dolaze stranci'

Otkrio nam je da najveći dio njegovih gosta dolazi iz inozemstva te je istaknuo kako su Nijemci, Danci i Austrijanci najčešći gosti u Brvnari Noah. Kuća je izrađena u ruralnom stilu, te je kao primarni materijal korišteno drvo. Vlasnik nam je također pobrojao koji sadržaji očekuju posjetitelje.

- Imamo veliki bazen, jacuzzi, pikado, stolni nogomet, a gore imamo i igralište za djecu, kao i pokretni roštilj. Za naše goste imamo i spremne popratne letke Varaždinske županije u kojima posjetitelji mogu vidjeti koje turističke atrakcije se nalaze u našoj blizini – rekao je Žugec.

'Svi su dobrodošli'

Kada smo ga pitali o iskustvu s turizmom u našoj županiji, rekao je kako smatra da se nedovoljno ulaže u turizam te da nije primijetio potporu od strane lokalne zajednice. Međutim, dodaje, to ga ne sprječava da nastavi sa iznajmljivanjem svoje kuće.

- Kapacitet našeg smještaja je do 6 osoba. Pazimo jako na čistoću i do sad nismo imali niti jedne primjedbe od strane naših gostiju. Kod nas su dobrodošli svi gosti, nije da se fokusiramo isključivo na obitelji ili na neke druge specifične skupine - istaknuo je.

Komentari