Državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nikolina Klaić jučer je posjetila Općine Vidovec, Maruševec i Donja Voća, gdje je obišla objekte koji su već izgrađeni ili su u tijeku radovi, a sufinanciralo je Ministarstvo.

U pratnji načelnika Općine Vidovec, Brune Hranića, uvjerila se u napredak radova na uređenju Etno-kuće Kulturno-informativno-turističko-edukacijskog centra u Domitrovcu, a posjetila je i OPG Cafuk. Hranić je istaknuo da se iz Ministarstva regionalnog razvoja u Općinu Vidovec u niz godina slilo nekoliko milijuna kuna.

– Može se proći cijelom našom općinom i mi praktički nemamo niti jednu rupu na našim nerazvrstanim cestama. Čak smo povukli sredstva za asfaltiranje u vinogradskom dijelu naselja Tužno, za vinske ceste. Očekujemo i dalje ovako veliku potporu. Ministarstvo je prepoznalo da imamo dobre programe, dobru ekipu. I kod dodjele zadnjih sredstava to se pokazalo kada smo dobili 450 tisuća kuna za ovu Etno kuću – dodao je Hranić, a državna tajnica je pohvalila vodstvo Općine.

– Ovdje se puno radi. Ministarstvo je dodijelilo 450 tisuća kuna Općini za ovaj impresivan objekt. Ovakav Kulturno-informativno-turističko-edukacijski centar značajno će podići ponudu Vidovca i otvoriti razne mogućnosti za poduzetnike koji znaju iskoristi dobru poslovnu priliku – kazala je Klaić, a Hranić je dodao da već imaju spremne i druge projekte.

– Među njima je LED rasvjeta gdje će nam ponovo uskočiti Ministarstvo. Započeli smo s dva naselja, Budislavec i Domitrovec, koja smo završili. U tijeku je završetak natječaja za još tri naselja vrijednosti 700.000 kuna. Planiramo još niz projekata komunalne infrastrukture i prema drugim ministarstvima – najavio je Hranić.

 

Komentari

30.05.2017. 08:33h Zadnja izmjena: 30.05.2017. 10:49