odrađenih trideset sjednica

Dubravka Biberdžić o proteklom mandatu i posljednjoj sjednici Županijske skupštine

Objavljeno: 22.02.2017. 11:38

Zadnja izmjena: 22.02.2017. 11:39

Foto: Petra Mlinarić

Uoči posljednje sjednice Županijske skupštine koja će se održati u petak, predsjednica Županijske skupštine, Dubravka Biberdžić je sazvala konferenciju za tisak na kojoj je sažela protekli mandat, ali i najavila Dnevni red nadolazeće sjednice.

Do sada je odrađeno trideset sjednica, koje su sveukupno sadržavale 400 točaka dnevnog reda, a na sjednicama je postavljeno gotovo 560 vijećničkih pitanja, a bilo je i 460 sudjelovanja u raspravi.

 - Ponosna sam što sam vodila Županijsku skupštinu u dva mandata, punih 8 godina i bez imalo subjektivnosti znam da sam doprinijela većoj toleranciji, demokraciji i iskoracima u poštivanju i unapređenju civilizacijskih vrijednosti. – rekla je predsjednica Biberdžić i dodala kako je, kao prva žena na tom mjestu u povijesti Županije imala vrlo korektnu suradnju sa svim vijećnicima.

Dubravka Biberdžić je također ponosna na dobivenu nagradu za najtransparentniju županiju s ocjenom 'izrazito transparentan', kao i na Centre izvrsnosti, te naravno i činjenici što je Varaždinska županija treća u zemlji koja bilježi pad nezaposlenosti.

-Imamo veliku zaposlenost, ali nažalost, te male plaće koje su vezane na strukturu gospodarstva postat će sve veći problem i morat će se s poslodavcima zajedno nešto učiniti. – istaknula je Dubravka Biberdžić.

Rad Županijske skupštine smatra vrlo uspješnim, neovisno o tome što su prozivani da određeni objekti nisu izgrađeni, a razlog tome vidi u nerazumijevanju s državne razine, zbog čega se morao smanjiti i proračun za ovu godinu.

Na sjednici u petak će se, između ostalog, donijeti Odluke o dodjeljivanju javnih priznanja i nagrada za životno djelo, podnijet će se izvješće o radu župana, izvješće o stanju nezaposlenosti, o korištenju sredstava proračunske zalihe.

 

 

 

 

 

Komentari