Dubravko Bilić: "Ludbreški HDZ-ovci nas napadaju po nalogu Karamarka"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 16.10.2013. 10:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U utorak 15. listopada održana je sjednica Gradskog vijeća u Ludbregu, no oporbeni vijećnici nisu se pojavili. Tako je sjednica prošla ''glatko'', gotovo bez ikakvih pritužbi na točke Dnevnog reda.

Jutros su nam e-mail poslali članovi Kluba vijećnika HDZ-HSS-HSP koji kažu da su za sjednicu vijeća saznali u zadnji čas.

>> Ludbreški HDZ: Zadnji čas smo saznali za sjednicu Gradskog vijeća pa nismo ni došli

Ubrzo je uslijedila reakcija Kluba vijećnika SDP-HNS-Hrvatskik laburisti-Stranka rada-HSU kojeg potpisuje predsjednica Gradskog vijeća Božica Makar.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Vezano uz priopćenje Kluba vijećnika HDZ-HSS-HSP Gradskog vijeća Grada Ludbreg ističem kako od svih članova spomenutog Gradskog vijeća očekujem konstruktivnost i dobre prijedloge, a upravo tome služe i sjednice koje su javne i imaju izravan medijski prijenos. Što se pak tiče njihovog navodnog neznanja o pripremama sjednice naglašavam kako je sve odrađeno sukladno zakonskim propisima.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić također je reagirao na optužbe oporbe priopćenjem u kojem piše:

- Ponukan priopćenjem za medije poslanim od strane Kluba vijećnika HDZ-HSS-HSP Gradskog vijeća Grada Ludbrega, u kojem je Ludbreg spomenut kao grad koji postaje slijepo crijevo na karti Varaždinske županije želim istaknuti da takav izraz nikako ne bih koristio za naš grad.

Naime, dolaskom na vlast mene kao gradonačelnika i moje zamjenice Vere Jadanić, započeli smo niz projekata. U mnogobrojnim projektima imamo podršku Vlade, ministarstava i ostalih relevantnih institucija. Hrvatske vode i Varkom u stopostotnom iznosu financiraju izgradnju vodovodne mreže u naselju Segovina, Hrvatske vode u 90-postotnom iznosu financiraju izgradnju biljnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Selnik, a oba projekta "teška" su zajedno oko 4,5 milijuna kuna.

Ministarstvo kulture za izgradnju Arheološkog parka Iovia Ludbreg izdvojilo je 200 tisuća kuna, za obnovu Kapele Majke Božje Žalosne u Ludbregu 50 tisuća kuna i za obnovu Crkve svetog Nikole u Čukovcu 120 tisuća kuna, a do kraja godine Hrvatske željeznice provest će modernizaciju perona na kolodvoru u Ludbregu.

Usprkos nužnih rezova maksimalno ulažemo u vrtiće i školstvo. Tu je značajan projekt Srednja škola Ludbreg, pokrenut je produženi boravak za učenike prvih i drugih razreda Osnovne škole Ludbreg, sufinanciramo informatičku edukaciju i opremu za učenike. Smanjili smo cijenu vrtića za roditelje u iznosu od 100 kuna.  Za svako školsko dijete osigurali smo bon od 100 kuna za kupnju školske opreme. U tijeku je i projekt osnivanja Centra za razvoj poduzetništva Ludbreg.

Osnivanjem Centra za razvoj poduzetništva ostvarile bi se pretpostavke za osnivanjem poduzetničkog inkubatora kao mjesta na kojemu bi se pružila poduzetnicima koji počinju svoju poduzetničku karijeru kao i onima koji dosada nisu na drugi način uspjeli riješiti svoje prostorne probleme da započnu svoju djelatnost. Misli se i na turizam, u tijeku je izrada Strategije razvoja turizma , a tu su i projekti poput postavljanja dječjeg igrališta na Trgu Svetoga Trojstva kojim želimo da taj krasan prostor živi svaki dan punim plućima uz dječju igru i veselje. Ludbreg tako nije slijepo crijevo, grad i njegovi stanovnici nama su bitni i svaki projekt radimo u interesu općeg dobra, boljitka i razvoja.

Također, napominjem da u svemu djelujemo po principima demokracije, osluškujemo interese naših građana koji svakodnevno dolaze sa svojim prijedlozima, pohvalama i kritikama, a mi ih u okviru mogućnosti nastojimo uvažiti. Mišljenja sam da je upravo Klub vijećnika koji nas napada da zaustavljamo razvoj demokracije podređen sistemu autokracije i za sve svoje postupke upute dobivaju od vrha stranke i gospodina Tomislava Karamarka u Zagrebu dok se mi vodimo razmišljanjima stanovnika našega Ludbrega.

Komentari