AKTUALNA SITUACIJA

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji - jedna ženska i jedna muška osoba srednjih godina

Objavljeno: 21.07.2020. 14:02

Zadnja izmjena: 21.07.2020. 14:04

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je jednoj ženskoj i jednoj muškoj osobi.

Osobe su srednjih godina s blažom kliničkom slikom, a radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba te su do pojave simptoma bile u mjeri samoizolacije.

Na osnovu posljednje zaraženih osoba nije bilo većeg broja izloženih u našoj županiji pa je ukupan broj osoba pod mjerom obavezne samoizolacije 36 od čega su 30 kontakti zaraženih.

Ukupno se sada na području Varaždinske županije vodi sedam aktivnih slučaja zaraze koronavirusom, jer se u istom razdoblju jedna dodatna osoba oporavila. I dalje nema nikoga na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin, jer se sve zaražene osobe nalaze izolirane kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

S ovih dvoje novozaraženih Varaždinska županija od početka pojave koronavirusa ima 57 evidentiranih slučaja zaraze, a dalje nam se još 10 osoba statistički pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Komentari