DVD Maruševec

Dva požara u četvrtak, a mještani se parkiraju ispred garaža DVD-a Maruševec. Zapovjednik moli da se to više ne čini

Objavljeno: 15.04.2017. 10:46

Zadnja izmjena: 15.04.2017. 10:46

Foto: DVD Maruševec

U četvrtak je DVD Maruševec, u samo nekoliko sati u dva navrata intervenirao na požarima trave i niskog raslinja, od toga jednom u Selniku, a drugi put u Novakima.

Zapovjednik DVD-a Adrian Matijašec se pita koliko bi intervencije bile uspješne da su se, prema njegovim riječima, mještani parkirali ispred garaža vatrogasnih vozila kao što su to činili u vrijeme mise povodom Cvjetnice protekle nedjelje, a makar su jasno istaknuti znakovi zabrane parkiranja.

- Što da se onda dogodio ovakav ili gori slučaj? Pita se zapovjednik i dodaje kako vatrogasci ne mogu znati kada se bilo što može dogoditi, ali, ističe, ne mogu znati ni mještani. Stoga, ističe zapovjednik 'iako je parkiralište u sklopu općine javno, požarni put uvijek mora biti slobodan'.

- Apeliram na mještane dok se ne nađe rješenje koje će riješiti parkirališni prostor da takve stvari ne ponavljaju, ako pak to opet učine morat će se obavijestiti policija i poduzeti primjereni postupci prema prekršiteljima. Naravno to je nešto što želimo izbjeći, i mi, a nadam se i vi, pogotovo za ove vesele nadolazeće dane. – zaključio je zapovjednik DVD-a Maruševec, Adrian Matijašec.

 

 

 

Komentari