3. HNL SJEVER

Dva remija za kraj - Podravina u golijadi s Graničarem 5:5, a Varteks s Rudarem 1:1

Objavljeno: 23.11.2019. 16:06

Zadnja izmjena: 23.11.2019. 16:17

U 14. kolu 3. HNL Sjever Podravina je odigrala 5:5 u derbiju začelja s ekipom Graničara iz Đurđevca dok je Varteks u brobi za vrh odigrao 1:1 s Rudarom.

Varteks je na SC Sloboda, pred oko 250 gledatelja u 14. kolu odigrao 1:1 protiv Rudara i tako s remijem završio jesenski dio prvenstva u 3. HNL Sjever.

Strijelac za Varteks bio je Tihomir Šoštarić, dok je za Rudar zabio Novak.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja. Već se u trećem kolu Rudar pokazao kao neugodna ekipa za Varteks, a ni današnje stanje terena nije puno pomoglo pri razvijanju Varteksove igre.

Varteks nešto drugačije ulazi u drugo poluvrijeme, Šoštarić je pobjegao svojim čuvarima i odličnim udarcem doveo Varteks u vodstvo u 50. minuti.

Gosti se tada nisu predavali, igralo se otvoreno na obje strane, zabilježili smo stativu Rudara u 66. minuti. U 71. minuti bila je sjajna šansa opet za Šoštarića, nakon kombinacije Skolibera i Kosira, ali najbolji strijelac Varteksa ove sezone nije pogodio drugi put na utakmici. U 81. minuti Filip Novak pogađa za 1:1. Bumbari do kraja utakmice kreću po sva tri boda, ali dvoboj 14. kola 3. HNL Sjever završava remijem.

Varteks će tako prezimiti na četvrtom mjestu ljestvice, s dva boda manje od trećeg Tehničara te devet, odnosno deset bodova od vodećeg dvojca Poleta i Mladosti. 

Podravina će prvenstvo završiti na predposljednjem mjestu sa sedam osvojenih bodova.

Rezultati 14. kola 3. HNL Sjever:

  • Ludbreg: Podravina - Graničar Đ. 5:5
  • Križevci: Radnik Križevci - Mladost 2:3
  • Varaždin: Varteks - Rudar 1:1
  • Sveti Martin na Muri: Polet (SMnM) - Papuk 6:2
  • Bjelovar: Bjelovar - Virovitica 1:2
  • Cvetkovec: Tehničar - Podravac 10:0

Komentari