odobrena dva projekta

Dva važna projekta za umirovljenike provode se na području Općine Bednja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.02.2020. 09:48

Zadnja izmjena: 16.02.2020. 09:56

Udruga umirovljenika Bednja u partnerstvu s Općinom Bednja projektima za starije osobe u ruralnom području nastoji provesti aktivnosti koje će prilagoditi potrebe i interese korisnika s ciljem njihovog uključivanja u život zajednice kao i unaprijeđenje njihova života.

Od strane Ministarstva demografije, odobrena su i financirana dva projekta, koja će se provoditi tijekom 2020. godine. Jedan pod nazivom Pozitivan stav- za aktivnu kreativnu starost u ukupnoj vrijednosti od 108.000,00 kn, a drugi Razboritost- cvijet starosti u ukupnoj vrijednosti od 127.500,00 kn. Pritom treba napomenuti da je od strane Ministarstva prvi projekat financiran u iznosu do 72.000,00 kn, a drugi u iznosu od 80.000,00, dok Općina Bednja doprinosi radom djelatnika koji je volonterski.

U sklopu projekta Pozitivan stav- za aktivnu kreativnu starost, održat će se 12 Kreativni i 12 Društvenih radionica pod vodstvom socijalnih radnica Sanje Palavra i Irene Rogina, dok će se sredinom godine održati edukativna škola o učenju rada na računalu.

Kreativne radionice uključuje različite kulturne i kreativne radionice- radionice crtanja, slikanja, društvene igre, glazba i zabava, dok društvene radionice uključuju različite radionice kojima se potiče zajedničko druženje- plesne večeri, sportske večeri, predavanja. Osim kreativnih radionica, u sklopu projekta osigurana je kupnja laptopa za potrebe udruge, 3 izleta, svaki u vrijednosti od 7.000,00 kn, obilježavanja dana starijih osoba s kulturnim programom te jednodnevno sportsko druženje s udrugom umirovljenika iz Slovenije.

Projekt Razboritos- cvjet starosti započeo je sa realizacijom početkom ovog mjeseca i podrazumijeva mogućnost besplatnog prijevoza osoba starijih od 65 godina kod lječnika.

 

Komentari