VZO Petrijanec je ove subote bila je domaćin, a DVD Družbinec organizator 6. Međuopćinskog natjecanja vatrogasaca i vatrogasne mladeži Vatrogasnih zajednica Općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec. 

Najprije su s vježbama krenuli najmlađi kojih je ukupno nastupilo četrnaest ekipa, dvanaest u muškoj i dvije u ženskoj kategoriji. U muškoj kategoriji djece od 6-12 godina najbolji su bili članovi DVD-a Strmec Podravski, kojima je ovo bilo i prvo natjecanje na kojem su nastupili, dok su kod djevojčica prvo mjesto osvojile članice DVD-a Nova Ves. U kategoriji mladeži (12-16 godina) nastupile su dvije ekipe a pobjedu je odnio DVD Ladanje Donje ispred DVD-a Križovljan Cestica.

Kod odraslih je nastupilo ukupno dvadeset ekipa u tri kategorije. Od petnaest „muških A“ ekipa pobjedu su odnijeli, treću godinu zaredom, vatrogasci DVD-a Družbinec ispred ekipe DVD Vinica 2 i DVD-a Lovrečan Dubrava. U kategoriji „muški B“ prvo mjesto pripalo je DVD-u Vinica, drugo DVD-u Lovrečan Dubrava a treće DVD-u Babinec. Kod žena najbolje su bile vatrogaskinje iz Družbinca ispred kolegica iz Virja Križovljanskog.

Rezultati su se ujedno bodovali i za Vatrogasni kup Općine Petrijanec gdje je prvo mjesto kod „muških A“ pripalo DVD-u Družbinec, drugo DVD-u Strmec Podravski a treće DVD-u Nova Ves. Kod žena prve su bile članice DVD-a Družbinec a u kategoriji ženskog podmlatka male članice DVD-a Nova Ves. Kod dječaka prvo mjesto osvojio je DVD Strmec Podravski ispred DVD-a Družbinec i DVD-a Petrijanec.

Nakon podjele pehara i medalja zadovoljstvo organizacijom istaknuli su načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec te zapovjednik VZO Petrijanec David Lukaček, dok su se predsjednica VZO Petrijanec kao voditelj natjecanja i predsjednik DVD-a Družbinec Vedran Kranjčić u ime domaćina, zahvalili svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi i organizaciji ovog događaja koji je sveukupno ugostio više od petsto ljudi, što vatrogasaca što navijača.

 

Komentari

02.09.2019. 18:19h Zadnja izmjena: 02.09.2019. 18:19