U Vatrogasnom domu u Gačicama održan je sastanak Upravnog odbora DVD Gačice i predstavnika Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Ogranak Ivanec. Tema je bila organizacija i provedba obilježavanja 25 godina od pogibije Dražena Šešeta...

Sastanak je održan na inicijativu DVD – a Gačice kako bi se prema ranijim najavama UDVDR Ogranak Ivanec u mjestu u kojem je Dražen živio imenovao neki od važnih objekata po tom poginulom heroju Domovinskog rata.

Predsjednik DVD – a Gačice Franjo Piskač u uvodnom je dijelu istaknuo da se društvo, čiji je Dražen bio aktivni član do pogibije, spremno aktivno uključiti u obilježavanje obljetnice njegove pogibije.

Piskač je predložio da se sportski teren koji se nalazi u blizini Draženove kuće nazove po njemu.

- S obzirom da teren nije do kraja uređen, te da je u vlasništvu Grada Ivanca, bit će potrebno sastati se sa njegovim predstavnicima i dogovoriti detalje, prije svega oko dovršetka uređenja zemljanim radovima te postavljanjem sprava za igranje i drugo. Planiramo u budućnosti osobnim angažmanom i uz pomoć Grada Ivanca urediti terene da izgledaju kao pravi sportski centar – istaknuo je Piskač.

Odavanje počasti junaku Domovinskog rata

Također, razmišlja se o postavljanju spomen obilježja sa Draženovom fotografijom i kratkom biografijom, kako bi se trajno sačuvalo sjećanje na njega, posebice među djecom.

Predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec Ljudvek Cikač pozdravio je ovu inicijativu rekavši da mu je drago što se na sastanku okupio cijeli Upravni odbor što je dokaz ozbiljnosti pristupa aktivnostima na provedbi ovog projekta.

U završnom dijelu sastanka donesen je prijedlog održavanja obilježavanja dana pogibije Dražena Šešeta koji će se održati u nedjelju, 7. kolovoza.

Za taj je dan najavljeno odavanje počasti na Draženovom grobu u Margečanu, Sveta misa u kapelici u Gačicama, otvorenje sportskog centra, te sportski susreti vatrogasaca, mještana Gačica i branitelja, a točne satnice bit će utvrđene naknadno.

Podsjećamo, časnički namjesnik Dražen Šešet rođen je 4. veljače 1971. godine, a poginuo je 8. kolovoza 1991. godine u mjestu Gređani pokraj Topuskog kao pripadnik 2. Gardijske brigade Grom.

Ključne riječi: branitelji, UDVDR Ivanec,

Komentari

13.03.2016. 14:40h

Foto: UDVDR Ivanec