općina sveti đurđ

DVD Karlovec Ludbreški održao 75. redovitu godišnju skupštinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.01.2020. 08:50

Zadnja izmjena: 15.01.2020. 08:52

Dobrovoljno vatrogasno društvo Karlovec Ludbreški osnovano je 6.siječnja 1945. godine, a članovi su ove godine obilježili 75. godišnjicu humanog rada i postojanja.

U prostorijama društvenog doma u Karlovcu Ludbreškom održana je i redovita izvještajna godišnja Skupština koju je otvorio predsjednik Krunoslav Turković. Iscrpno izvješće o radu Društva u 2019. godini podnio je tajnik Filip Janičar u kojem su temeljito nabrojene sve aktivnosti, osposobljavanja, manifestacije, edukacije i natjecanja na kojem članovi sudjeluju. Spomenuvši i najvažnije događaje u prošloj godini; pobratimljenje s PDG-om Dobovec i plasman ženske ekipe mladeži na Državno natjecanje koje će se održati u rujnu 2020. godine u Čakovcu

Budući da je u prosincu održana 2. mala Skupština vatrogasnog pomlatka i mladeži, bogat izvještaj o radu i aktivnostima vatrogasnog pomlatka i mladeži svima prisutnima prezentirala je članica vatrogasne mladeži, Lea Grgec.

S planom rada za 2020. prisutne je upoznao predsjednik Društva Krunoslav Turković u kojem posebno valja istaknuti nastavak i završetak radova na izgradnji nove vatrogasne garaže,te organizacija proslave 75.godine rada, planirane za 24.listopad 2020. godine s glavnim segmentima potpisivanja 2.dijela povelja o pobratimljenju s prijateljima iz PDG-a Dobovec, te svečano otvorenje vatrogasne garaže.

S obzirom na to da su pojedini članovi Društva, članice vatrogasne mladeži te njihovi voditelji svojim angažmanom značajno pridonijeli razvoju vatrogastva u Društvu, podijeljene su im medelje za poseban doprinos radu Društva

Prisutnima se obratio i načelnik Općine, Josip Jany pohvalivši rad Društva,te je zapovjedniku Kristijanu Juričan, te zamjeniku zapovjenika Kruni Šmer uručio komplet izolacijskih aparata za zaštitu dišnih organa nabavljenih zajedničkim financijskim sredstvima od strane Općine i VZO Sveti Đurđ.

Komentari