izvješće i pregled aktivnosti

DVD Križovljan Cestica proslavio 90 godina rada - pogledajte kako je bilo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.10.2019. 08:41

Zadnja izmjena: 23.10.2019. 08:45

Pod pokroviteljstvom Općine Cestica, u subotu su vatrogasci DVD-a Križovljan Cestica proslavili devet desetljeća od osnivanja društva, a koje je svoj rad započelo na osnivačkoj sjednici skupštine održanoj 9. lipnja 1929. godine.

Opširno izvješće i kronološki pregled aktivnosti od 6. kolovoza 1922. godine iznio je tajnik Marijan Vočanec. Naglasio je da je osnivačkoj skupštini pred 90 godina prisustvovalo 58 žitelja, a na dan održavanja proslave u matičnu knjigu upisno je 87 članova, od čega su 32 aktivna. Čestitke na devedeset godina postojanja i uspješnog humanitarnog rada vatrogascima DVD-a Križovljan Cestica uputio je Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice i Općinskog vijeća Općine Cestica, a potom i Nedjeljko Vukalović, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Varaždinska županija osigurala je šator za održavanje proslave, a čestitku slavljenicima uputio je i župan Radimir Čačić. U ime pokrovitelja proslave svečanosti su prisustvovali zamjenik načelnika Žarko Rodeš i načelnik Mirko Korotaj koji je rekao da sva vatrogasna društva i udruge na području općine Cestica dobro rade, te naglasio kako su vatrogasci u slučaju potrebe stalno spremni priskočiti u pomoć u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara građana. Podsjetio je i vatrogascima zahvalio za pomoć stanovništvu kod velike poplave koja je izlijevanjem rijeke Drave, u studenom 2012. godine, poplavila nizinski dio općine, kada su vatrogasci iz poplavljenih kuća spašavali ljude i pomagali evakuirati stoku i stvari s ugroženog područja, a nakon povlačenja vode radili su na ispumpavanju vode iz podruma i organizirali prikupljanje pomoći. 

U svom govoru načelnik Korotaj obećao je daljnju podršku razvoju vatrogastva, nabavci opreme i osposobljavanju kadrova, te izrazio zadovoljstvo činjenicom da se u rad vatrogasnog društva uključuje i velik broj mladih na čemu je čestitao rukovodstvu DVD-a Križovljan Cestica.

Detaljnije informacije o tome tko je dobio priznanja pogledajte ovdje.

 

Komentari