Potpisan ugovor

DVD Lepoglava dobiva novo navalno vozilo vrijedno 1,8 milijuna kuna

Objavljeno: 07.09.2019. 09:09

Zadnja izmjena: 07.09.2019. 09:22

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava nakon četiri desetljeća dobiva novo navalno vozilo, a ugovor o nabavci novog vozila potpisali su predsjednik DVD-a Lepoglava Damir Funda s direktorom tvrtke Flammifer Goranom Žugecom.

Ugovor je vrijedan 1,8 milijun kuna, koliko iznosi cijena vozila koje će lepoglavskim vatrogascima, zajedno s traženom opremom, biti isporučeno najkasnije za 150 dana

Tom je prilikom gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić istaknuo kako je uloga Grada da vatrogascima osiguraju svu potrebnu opremu za što bolji i kvalitetniji rad vatrogasaca.

- Od svih politika koje provodi Grad Lepoglava politika potpore našim udrugama izuzetno je važna. Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava, i vatrogasci općenito, udruga su na koju Grad Lepoglava i građani mogu uvijek računati, a što su vatrogasci nebrojeno puta i potvrdili. Na nama u Gradu i meni kao odgovornoj osobi je da vatrogascima osiguramo potrebnu opremu što i ovog puta činimo nabavkom novog vatrogasnog vozila. Rezultat je to zajedničkog planiranja i suradnje Grada Lepoglave, gradske Vatrogasne zajednice i DVD-a Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Nabavka novog navalnog vozila za DVD Lepoglavu, koju će financirati Grad Lepoglava, dio je najavljenih oko 10 milijuna kuna ulaganja u vatrogastvo na području Grada Lepoglave. - Također, planiramo energetski obnoviti vatrogasni dom u Višnjici te izgraditi vatrogasni centar u Lepoglavi kao i vatrogasno-društveni dom u Kamenici. Određene aktivnosti za realizaciju tih projekta već smo pokrenuli – istaknuo je gradonačelnik Škvarić-

Komentari