godišnja skupština

DVD Margečan vrlo aktivan tijekom pandemije i nakon potresa

Objavljeno: 16.04.2022. 09:53

Zadnja izmjena: 16.04.2022. 11:28

Foto: DVD Margečan / Facebook

Održana je godišnja izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Margečan, kojoj je nazočio gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić, kao i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Ivanca Zdenko Đuras, ujedno i domaćin, član DVD-a Margečan.

Sjednici je nazočio i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Ivanca Ivan Putarek, a okupljenom vodstvu, članovima i gostima, izvještaj o radu podnio je zapovjednik DVD-a Margečan Mario Lacković, istaknuvši kako su uz redovite aktivnosti kao što su preventivni pregledi hidranata te održavanje opreme i vozila, održane i tri pokazne vježbe, predavanje učenicima područne škole u Margečanu, a članovi su sudjelovali i na hodočašću vatrogasaca u Mariji Bistrici.

- Minulo razdoblje obilježila je pandemija i potresi, što se reflektiralo i na rad DVD-a Margečan. Budući da zbog pandemije nije bilo natjecanja, izostala su i veća uvježbavanja djece, ali ekipa ženske mladeži se redovno uvježbavala zbog plasmana na državno natjecanje koje će se održati ove godine u Čakovcu, te na koje ženska ekipa naposlijetku uspješno plasirala - izvjestili su iz DVD-a Margečan.

Intervencije i pomoć

Nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, članovi DVD-a uključili su se u prikupljanje i prijevoz pomoći stanovništvu tog područja, te sanaciji štete u općini Majur. Kada je riječ o intervencijama, održano ih je ukupno deset, od čega njih šest po pozivu (3 požarne i 3 tehničke), te četiri uslužne intervencije.

Komentari