općina petrijanec

DVD Petrijanec održao 111. sjednicu Skupštine, evo tko je sve primio priznanja

Piše: Iva Habulan

Objavljeno: 07.02.2022. 11:23

Zadnja izmjena: 07.02.2022. 11:23

Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec u subotu je održalo 111. redovnu sjednicu Skupštine koju je  otvorio i vodio predsjednik društva Darjan Lukaček.

Zapovjednik Valentino Jovan je podnio izvješće zapovjednika, naglasivši da je u protekloj godini bilo 15 požarnih i tri tehničke intervencije na što je ukupno utrošeno 133 sata rada vatrogasaca. Nakon toga podnijeta su izvješća o financijsko-materijalnom poslovanju te Verifikacijskog povjerenstva kao i plan rada te financijski plan za 2022. godinu, a sva izvješća i planove članovi Skupštine prihvatili su jednoglasno.

Nakon sjednice Skupštine gledajući fotografije i snimke prisjetili su se kako je to bilo na 70-oj obljetnici osnutka Društva 1981. godine, na 95-oj 2006. te prošle godine na 110-oj obljetnici.

Dodijeljena priznanja

Članovima DVD-a podijeljena su priznanja i odlikovanja pa je tako spomenicu za pedeset godina članstva u društvu primio Stjepan Golub, srebrnu plamenicu David Lukaček, brončane plamenice Boris Bačan, Marko Leskovar, Dominik Cestar, Luka Maltarski te David Nell, dok je brončanu medalju dobila Andrijana Kolarić.

Dodijeljene su i plakete za poseban doprinos u radu i razvoju vatrogasnog društva Stjepanu Golubu (blagajnik od 1990. do 2021.), Franji Žmegaču (predsjednik NO u nekoliko mandata) te Franji Krfogecu (poseban doprinos u operativi). Prošle je godine, u prosincu, Počasni predsjednik društva Zvonko Mikac od Hrvatske vatrogasne zajednice odlikovan Poveljom i plaketom s likom Gjure Stjepana Deželića stoga mu u znak zahvale, na radu i požrtvovnosti, DVD poklanja ulje na platnu s motivom Petrijanečke župne crkve.

Komentari