Općina Petrijanec

Foto - DVD Petrijanec potpisao ugovor o nabavci novog navalnog vatrogasnog vozila

Objavljeno: 27.02.2023. 18:02

Zadnja izmjena: 28.02.2023. 08:54

U petak 24.2.2023. Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec potpisalo je s tvrtkom AS Lenček d.o.o. ugovor o nabavci novog navalnog vatrogasnog vozila. Nakon provedenog postupka javne nabave, ugovor su potpisali predsjednik DVD-a Petrijanec Darjan Lukaček te direktorica tvrtke AS Lenček d.o.o., Antonija Lenček.

Potpisivanju su, uz dužnosnike i članove DVD-a Petrijanec prisustvovali i načelnik Općine Željko Posavec te predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek. Predsjednik DVD-a Darjan Lukaček rekao je kako se prvobitno razmišljalo o nabavci rabljenog vozila, do petnaest godina starosti, no nešto kvalitetno i što zadovoljava potrebe DVD-a Petrijanec nije bilo moguće pronaći. U dogovoru s Vatrogasnom zajednicom općine i Općinom Petrijanec odnosno načelnikom odlučeno da će se ipak ići u nabavku potpuno novog navalnog vatrogasnog vozila.

Sam ugovor vrijedan je 223.125,00 eura, a rok isporuke vozila je godinu dana, no ukoliko će sve ići po planu to bi moglo biti i krajem ove godine. Na kraju spomenimo kako je ovo peto navalno vozilo koje DVD Petrijanec nabavlja u svojoj 112 godina dugoj povijesti, ali prvo potpuno novo i većinski financirano od strane Općine Petrijanec.

Komentari