VATROGASTVO

DVD „Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždnu“ ima novog zapovjednika

Objavljeno: 12.07.2020. 18:57

Zadnja izmjena: 12.07.2020. 19:04

DVD „Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždnu“ održao 156 redovnu godišnju skupštinu.
Prema strogim epidemiološkim mjerama održana je 156. redovna godišnja Skupština društva. Naime, skupština je bila zakazana za ožujak ove godine, ali je zbog situacije sa epidemijom koronavirusa bile je otkazana do daljnjeg, javljaju iz DVD-a.

Osim izvještaja o radu skupština je usvojila plan rada za ovu godinu, financijski plan i izvršila izbor zapovjednika Društva u skladu sa Zakonom o vatrogastvu.
Za novog zapovjednika društva izabran je Mladen Rogina, viši vatrogasni časnik prve klase,a za njegovog zamjenika Milan Siročić.

Izbor je izvršen u skladu sa novim zakonom o vatrogastvu. Bila je to prilika da se Radovanu Martincu dodjeli povelja počasnog višeg vatrogasnog časnika, Božidaru Buniću dodjeljena je spomenica za 30 godina vjernosti vatrogastvu, a Mladenu Rogini za 10 godina rada u dobrovoljnom vatrogastvu. Miroslav Časek primio je srebrnu vatrogasnu plamenicu, a još petorica članova završili su obrazovanje i stekli zvanje vatrogasca I. klase. Dvanaest članova dobilo je diplome za uspješno savladavanje programa "bolničar u vatrogastvu (prva pomoć)".

Komentari