GRAD IVANEC

DVD-u Ivanec doniran dron i mobilni uređaj za upravljanje dronom

Objavljeno: 27.04.2021. 19:23

Zadnja izmjena: 27.04.2021. 19:24

Na prigodnoj svečanosti održanoj u vatrogasnom domu, danas je koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Telemachu Hrvatska Marijana Grubešić DVD-u Ivanec predala vrijednu donaciju – bespilotnu letjelicu i mobilni telefon za upravljanje dronom, čime je ova, jedna od vodećih telekomunikacijskih kompanija u Hrvatskoj, i ivanečkim vatrogascima omogućila ulazak u novu protupožarnu sezonu uz dodatak moderne tehnologije.

Donaciju je primio predsjednik DVD-a Ivanec Zoran Petrinjak, a gostima je na darovanom dronu u ime grada-domaćina zahvalio i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

- Zahvaljujemo Telemachu na dronu jer sigurno je da će nam on puno pomoći u požarima otvorenog prostora, pogotovo na velikim livadama ili u šumskim predjelima, kada vatra vrlo lako može „pobjeći“ u pravcu koji nam nije uvijek vidljiv, izjavio je Petrinjak.

Gradonačelnik Batinić istaknuo je da je dron doista stigao u prave ruke te istaknuo visoku profesionalnost ivanečkih vatrogasaca, uz napomenu da je DVD Ivanec- iako okuplja dobrovoljne vatrogasce - u mnogim segmentima uz bok, pa i bolji od profesionalnih postrojbi.

- Grad Ivanec to prepoznaje i cijeni činjenicu požrtvovnosti vatrogasaca koji uvijek prvi građanima u nevolji priskaču u pomoć. Pošto je nepogoda i kataklizmi sve više (potres, korona), smatram da vatrogastvo treba dodatnim izdvajanjima što više ojačati, jer vatrogasne postrojbe prve su koje interventno reagiraju. Njihov angažman Grad nastoji pratiti financijski pa je stoga upravo ove godine i razina izdvajanja za vatrogastvo iz gradskog proračuna dosegla rekordnih 1,25 milijuna kuna, naglasio je Batinić.

Ivanečki vatrogasci su uoči preuzimanja donacije imali općenitu virtualnu, a onda i terensku edukaciju u Jastrebarskom, kako bi se obučili za upravljanje dronom, a za nj će u DVD-u Ivanec biti zadužen voditelj voznog parka Tomica Geček.

 

Komentari