primopredaja

DVD-u Ivanec specijalna oprema za složene intervencije vatrogasaca kod spašavanja s visina i dubina

Objavljeno: 31.05.2024. 18:13

Zadnja izmjena: 31.05.2024. 18:13

U Vatrogasnom domu Ivanec je izvršena primopredaja specijalne opreme namijenjene složenim intervencijama vatrogasaca kod spašavanja s visina i dubina. Nabavu opreme je kroz kapitalnu donaciju Vatrogasnoj zajednici financirao Grad Ivanec, ističu iz Grada.

Riječ je o kompletima koji sadrže profesionalnu opremu za spuštanje ili podizanje ljudi i tereta u dubinu ili na visinu -spuštalice, gurtne i karabinere nosivosti 2.200 kg te specijalni tronožac. Primopredaji opreme nazočio je zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Marko Friščić te domaćini, predsjednik VZ, ujedno i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras i zapovjednik Ivan Putarek.

Tom je prilikom Putarek pojasnio namjenu i način njena korištenja te kazao kako će ovakva profesionalna oprema vatrogascima olakšati intervencije, pogotovo kad je riječ o intervencijama na krovovima koje su razmjerno česte kod jačih nevremena.

-Želja nam je da na obuku za spašavanje s visina i dubina dovedemo barem 6-7 vatrogasaca iz ostalih DVD-ova te ih osposobimo za ovu vještinu – poručio je Ivan Putarek koji, zajedno s Marijem Roginom, zapovjednikom DVD-a Ivanec, jedini imaju položen ispit za specijalnost 1. stupnja spašavanja s visina i dubina.

Komentari