održana prigodna svečanost..

DVD Virje Križovljansko proslavilo 80 godina djelovanja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.06.2018. 16:25

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:53

Planom rada za ovu godinu vatrogasci DVD-a Virje Križovljansko odlučili su da se proslava 80 godina djelovanja i rada društva obilježi u nedjelju, 3. lipnja.

Sama svečanost započela je u 10,30, a prijavak zamjeniku načelnika Žarku Rodešu predao je zapovjednik Stjepan Talan. Nakon intoniranja himni i odavanja počasti preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima stradalim u Domovinskom ratu sudionike proslave pozdravio je predsjednik DVD-a Marijan Horvatić, a potom je opširni izvještaj o radu društva podnio tajnik Valentino Vočanec.

U drugom dijelu proslave uručene su zahvalnice svima koji su pomogli da se proslava mogla održati, a nakon toga zahvalnice su uručene svim bivšim predsjednicima, tajnicima i zapovjednicima, te potom i članovima aktualnog vodstva društva.

Čestitku vatrogascima DVD-a Virje Križovljansko prvi je uputio Darko Majhen, predsjednik VZO Cestica, a u svom obraćanju naglasio je da se prvi zapis o požarima i gašenju vatre, na području općine Cestica odnosi upravo na Virje Križovljansko u kojem je 14. rujna 1911. izbio požar. Zapis o požaru i gašenju vatre zabilježen je u kornici PGD-a Hardek. Čestitke na obljetnici DVD-a vatrogascima je čestitao i tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc, a nakon čestitke predsjedniku Horvatiću uručio je plaketu Hrvatske vatrogasne zajednice. U ime pokrovitelja proslave slavljenicima je čestitku uputio i zamjenik načelnika Žarko Rodeš, a čestitku su im uputili i kolege iz PGD-a Sobetinci. 
 

Komentari