Iznenađenje za korisnike

Dvojnica grofice Lujze posjetila Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin

Objavljeno: 15.03.2016. 09:04

Zadnja izmjena: 15.03.2016. 09:05

Foto: Grad Novi Marof

Projekt „Grofica Lujza“ uspješno je predstavljen i u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin.

Za korisnike Doma organizirana je izvedba dramsko-scenske igre o životu grofice Lujze Erdődy s naglaskom na susret grofice i siromašne seljačke djevojčice koji je potaknuo groficu Lujze Erdődy na još aktivnije humanitarno djelovanje i otvaranje školske kuhinje u Općoj pučkoj školi u Madžarevu. Dramsko-scensku igru izvele su Iva Jež i Dubravka Baneković.

Po svršetku izvedbe uslijedilo je druženje grofičine dvojnice s korisnicima Doma uz degustaciju kruščića od lana i kreativno-edukativnu radionicu izrade grofičinih ruža od krep-papira. Voditeljice radionice su bile Štefanija Vuk i Ana Martan.

„Grofica Lujza Erdődy s mnogo ljubavi i poštovanja odnosila se prema starijim osobama. To je najbolje vidljivo iz njezinog odnosa prema svekrvi češkoj grofici Juliji Kolowrat-Krakovsky. Sa svekrvom je groficu Lujzu povezivalo istinsko prijateljstvo. Međusobno su se dobro razumjele i bile jedna drugoj podrška u humanitarnom djelovanju. Baš poput svoje snahe i grofica je Julija rado pomagala potrebitima.

Svu svoju privrženost i duboko poštovanje prema svekrvi grofica Lujza je pokazala odabirom svekrve za krsnu kumu svome sinu Rudolfu-Karlu“ – istaknuo je Tibor Martan, voditelj projekta.

Komentari