Matematička natjecanja i nagrade

Dvorane Druge gimnazije te Strukovne i Gospodarske škole domaćini Drugog festivala matematike

Objavljeno: 15.05.2016. 12:00

Zadnja izmjena: 15.05.2016. 12:18

Foto: Ilustracija

Nakon Prvog festivala matematike održanog u VI. osnovnoj školi Varaždinu u, kojem je učestvovalo 550 učenika od trećeg do osmog razreda i 80 mentora iz osnovnih škola Varaždinske županije, Županijsko stručno vijeće učitelja matematike i Centar izvrsnosti Varaždin organiziraju Drugi festival matematike.

U sklopu Velike smotre matematičkog znanja, održat će se 20. svibnja u sportskim dvoranama Gospodarske škole, Druge gimnazije i Srednje strukovne škole Varaždin. Na natjecanju će sudjelovati više od 1000 učenika i 150 mentora.

Festival je otvoren od 10 do 19 sati. Novost je uvođenje ekipnog natjecanja za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole te ekipno i pojedinačno natjecanje za učenike srednjih škola.

Učenici se na Festivalu mogu predstaviti i prezentacijama istraživačkih radova i projekata, plakatima, najljepšim bilježnicama, matematičkim pričama i slikovnicama.

Za najuspješnije ekipe i pojedinačne natjecatelje i njihove mentore pripremljene su medalje, pehari i nagrade. Nagrađeni će biti i izlagači bilježnica i plakata te izlagači prezentacija i projekata.

Moto ovogodišnjeg Festivala je misao Bertranda Russela: – Matematika, kad je čovjek dobro shvati, sadrži ne samo istinu već i najvišu ljepotu.

Komentari