E - SCENE - "kreativna industrija" za bolju budućnost mladih

Objavljeno: 01.09.2011. 11:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Valerija Mihalić

Kako je svaka suradnja najbolja s mladim ljudima, sudionici projekta E – SCENE, iz prijateljskih gradova sudionika projekta (Njemačka, Slovačka i Mađarska), primljeni su u gradskoj vijećnici gdje su ih kao predstavnici Grada pozdravili Željka Lukačević-Dominko i Petar Čavlović.

Kako je naglasio Čavlović, koncept „kreativne industrije“ danas postaje neizbježan i vrlo važan dio modernog društva  i ekonomije. Stoga je projekt E –SCENE (European Spirit Creative Network) najbolji način da kroz kreativne radionice mladi ljudi razvijaju svoje mogućnosti, nauče nešto novo i kasnije naučeno iskoriste u svom daljnjem radu i zapošljavanju.

Tako je prva, od četiri koje će se održati u Varaždinu i Ravensburgu, radionica animiranog filma koju vodi amaterski studio VANIMA. Sudionici su podjeljeni u tri grupe, prema zemljama iz kojih su došli. Svakoj grupi cilj je snimiti jedan dio animacije, a sva tri dijela spojit će se u zajednički animirani film.

- U Varaždinu nam je jako lijepo i domaćini su izrazito srdačni. Iako imamo puno posla oko snimanja svog dijela filma, atmosfera je pozitivna i svi se dobro zabavljamo – izjavila je predstavnica grupe iz Ravensburga.

Zadovoljstvo projektom i radionicom izrazili su i predstavnici druge dvije grupe, iz Mađarske i Slovačke.

U sklopu E – SCENE zamišljene su četiri radionice, koje će se ostvariti do jeseni 2012. U Varaždinu, projekt je započeo s radionicom animiranog filma, a u planu je i radionica uličnih umjetnosti. Radionice u Ravensburgu bavit će se glazbom, kako suvremenom, tako i klasičnom.

Idejni tvorac projekta je Grad Varaždin, a provodi se u partnerstvu s njemačkim Ravensburgom, gradom-prijateljem. E – Scene se financira kroz program „Europa za građane“.

Komentari