“Ako ukinu liniju za Golubovec, tijelima ćemo zaustaviti vlakove”

Objavljeno: 10.12.2011. 19:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Zbog ukidanja nerentabilnih linija, putnici prijete čak i - sjedanjem na prugu!

Ukidanje nerentabilnih linija s HŽ-a s 12. prosincom prouzročit će velike probleme građanima koji koriste vlak za odlazak na posao.

Jedna od linija koje će biti ukinute je i ona Varaždin – Golubovec. Na njoj putuju i Dolores Vrabelj, te Snježana Martinčević, koje rade u Vratišincu i Varaždinu.

- Ne znam što ćemo sada, i kako ćemo putovati. Morat ćemo na posao ići autobusom, a karta je gotovo dvostruko skuplja – rekla je Dolores Vrabelj, koja radi u OŠ Dr. Vilko Žganec u Vratišincu u Međimurju.

Vrabelj svakodnevno putuje na relaciji Lepoglava – Varaždin – Čakovec, ali od ponedjeljka će morati naći drugi način prijevoza, najvjerojatnije autobusom, koji  je mnogo skuplji od željezničkog prijevoza.

- Sad će me karta koštati oko 1200 kuna, gotovo šesto kuna više nego dosad – kaže Vrabelj, koja napominje da večernjom linijom za Golubovec putuje više putnika nego onom za Koprivnicu, i ne prihvaća objašnjenje HŽ-a.

Vrabelj je sakupljala i peticiju da se ne ukida linija, ali iz Hrvatskih željeznica je dobila odgovor da se linija ukida zbog nerentabilnosti.

- Da stvar bude još bolja, čule smo da se iz Golubovca jedna od tvrtki seli u Ivanec. Sad se i ti ljudi pitaju kako će na posao, pošto autobus vozi samo do Višnjice – rekla je Snježana Martinčević.

Kako od ponedjeljka sigurno neće više moći putovati vlakom prema Golubovcu, ogorčene odbijanjem HŽ-a najavile su i radikalnije mjere ukoliko se ustraje na ukidanju linije.

- Ako ostane odluka o ukidanju linije, mi koji putujemo vlakom sjest ćemo iz protesta na prugu i zaustaviti promet linijom prema Koprivnici kojom ionako putuje manje putnika! – rekle su za kraj ogorčene Dolores i Snježana.

Komentari