Općina Maruševec

Općina Maruševec poziva poljoprivrednike na obaveznu edukaciju

Objavljeno: 20.10.2023. 17:42

Zadnja izmjena: 20.10.2023. 18:40

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Edukacija za poljoprivrednike će se održati u utorak, 24. listopada ove godine u prostorijama Općine Maruševec (Maruševec 6) od 8 do 14 sati.

Sva poljoprivredna gospodarstva koja su prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2023. godini zatražili plaćanje za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike preuzeli su obvezu pohađanja izobrazbe do kraja ove godine.

Sukladno odredbama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu (NN 25/23, 52/23 i 56/23) jedan od uvjeta za ostvarenje potpore je dokaz o završenoj izobrazbi do kraja ove godine.

Korisnici plaćanja za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP) i IAKS mjere obvezni su svake godine za koju su prijavili, završiti izobrazbu ili koristiti individualno savjetovanje ili sudjelovati u demonstracijskoj aktivnosti u trajanju od najmanje 6 sati. Izobrazbe, individualna savjetovanja i demonstracijske aktivnosti koje obavljaju javni i privatni savjetnici za korisnike su besplatne.

Pozivamo Vas da na mrežnoj stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede www.savjetodavna.hr, pod Savjetovanja i tečajevi pratite objave održavanja tečajeva u Varaždinskoj  županiji te se prijavite za sudjelovanje na izobrazbi, uživo ili putem webinara.

Nepoštivanje obveza propisanih za korisnike pojedinih intervencija dovodi do primjene administrativnih kazni i umanjenja poticaja od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Molimo naše poljoprivredne proizvođače da provjere u svom Agronet zahtjevu koju EKO SHEMU, IAKS MJERU ILI PROIZVODNO VEZANO PLAĆANJE imaju prijavljeno i da nam se prijave za odgovarajuću edukaciju.

Edukacija je namijenjena za korisnike EKO SHEME (A) gdje spadaju intervencije:

  • 31.01. Intenzivirana raznolikost poljoprivrednih površina
  • 31.03. Intenzivno održavanje ekološki značajnih površina
  • 31.05. Minimalni udio leguminoza od 20% unutar poljoprivrednih površina
  • 31.06. Konzervacijska poljoprivreda
  • 31.07. Očuvanje travnjaka velike prirodne vrijednosti (TVPV)
  • 32.05. PVP povrće
  • 32.06. PVP za voće
  • 32.09. PVP za sjeme

Komentari