NK VARAŽDIN ULAZI U NOVU SEZONU

Ekipa i cijeli klub spremni za novu sezonu i ostvarenje cilja - ulaska u 1. Hrvatsku nogometnu ligu

Objavljeno: 23.08.2018. 10:16

Zadnja izmjena: 23.08.2018. 10:27

U subotu i službeno počinju natjecanja u 2. HNL, predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek još je jednom ponovio da je cilj ulazak u 1. HNL.

– Uprava je zadovoljna odrađenim pripremama i sve ide u skladu s našim ambicijama. Imali smo bazu igrača od prošle sezone i znali smo na kojim pozicijama treba osnažiti momčad. Sada imamo ekipu koja može odraditi zadatak, klub je također u svim ostalim segmentima spreman za cilj sezone. Sve je više ljudi oko kluba, više je sponzora, više gledatelja što su sve pozitivni pokazatelji koji nam ukazuju da radimo dobro i da ćemo ostvariti cilj, naglasio je Cvek.

Od igračkog kadra tijekom prijelaznog roka otišlo je 12 a došlo sedam igrača u klub, a trener Miljenko Mumlek je zadovoljan učinjenim.

– Zadovoljan sam 99 posto s odrađenim tijekom priprema. Nije bilo ozljeda niti neplaniranih odlazaka igrača. U desetak pripremnih utakmica imamo osam pobjeda i rezultatski sam zadovoljan. Isto tako sam zadovoljan i s pokazanim osim u jednom poluvremenu s Međimurjem. Imamo 25 igrača u kadru, od toga su Sačer, Brlečić i Jertec trenutno lakše ozlijeđeni i nisu sto posto spremni.

Pozitivan rezultat

Kakva su konkretna očekivanja od utakmice 1. kola s ekipom BSK-a u Bijelom brdu u subotu?

- Jedva čekam da počne prvenstvo, a u subotu u Bijelom Brdu očekujem pozitivan rezultat. Zanima me da vidim kakav smo karakter kao ekipa, jer se trebamo postaviti kao favorit i igrati kao što znamo i možemo. Za sada imam dvije dvojbe za sastav. Ono što sam saznao o ekipi BSK-a je da su čvrsta ekipa, kao pojačanja došla su im dva igrača iz Osijeka i nekoliko prijašnjih igrača se vratilo. Još su pod pobjedničkim mentalitetom nakon uspjeha u trećoj ligi, a ekipa je mlada i agresivna. Međutim, mi nećemo dozvoliti da dođe do bespotrebnog trčanja i agresije u utakmici. Momčad već su tra ide na put i u Našicama ćemo čekati subotnji susret, dodao je Mumlek.

Nastaviti niz

Kapetan Dario Jertec još nije siguran da li će igrati u subotu ali je uvjeren da će ekipa pozitivno startati u sezonu.

– Prošle sezone smo isto imali dobar niz, pogotovo u proljeće i tako treba nastaviti. Svi smo svjesni da je 1. liga cilj ali nam treba nekoliko utakmica da ekipa sazrije, ipak je puno novih igrača. Međutim, svi preduvjeti su tu da možemo napasti 1. ligu, najavio je Jertec  početak prvenstva.    

Komentari