MALONOGOMETNI TURNIR U CESTICI

Ekipa "Polet 1" pobjednik 18. Zimskog malonogometni turnira općine Cestica

Objavljeno: 17.01.2019. 17:48

Zadnja izmjena: 17.01.2019. 17:57

 Tradicionalni 18. po redu zimski malonogometni turnir u dvorani OŠ Cestica ove godine održan je u nešto skraćenom obliku i trajao je, u dane vikenda, od 29. prosinca 2018. do nedjelje 13. siječnja kada su se igrale utakmice za treće mjesto i finale. 

Organizator ovogodišnjeg prvenstva bio je Nogometni klub "Polet" iz Cestice, a tradicionalni turnir igran je pod pokroviteljstvom općine Cestica. Ove godine natjecali su se veterani i seniorski sastavi, a odigrano je i više revijalnih utakmica. 

Posljednjeg dana prvenstva, u seniorskoj konkurenciji u susretu za treće mjesto sastali su se MNK "Lovrečan" i "Dinamo 1", a u finalu igrali su sastavi "Veterani Poleta" i "Polet 1". U susretu za treće mjesto MNK "Lovrečan" je bio bolji rezultatom 7:3, a u finalu pobijedila je ekipa "Polet 1" rezultatom 6:4.

Kod veterana prvo mjesto osvojio je sastav NK "Vratno", a potom su se plasirali NK "Bratstvo" Otok Virje, NK "Dinamo" Babinec i NK "Polet" Cestica.  

Najbolji strijelac 18. prvenstva općine Cestica u malom nogometu je, sa 16 pogodaka, Aleksandar Ivančov iz MNK "Lovrečan", a za najboljeg golmana proglašen je Luka Domjan iz sastava "Polet 1" Cestica.

U ime pokrovitelja natjecanja čestitke organizatoru na odlično organiziranom natjecanju uputio je načelnik Mirko Korotaj, a u podjeli priznanja i pehara sudjelovali su još Žarko Rodeš, zamjenik načelnika, Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica, Marijan Županić, predsjednik Povjerenstva za sport općine Cestica, Stjepan Dobrotić, predstavnik organizatora natjecanja, predsjednik NK "Polet" Cestica i Irena Jamnik, predsjednica Udruge za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom "Život i radost" Cestica.

 Revijalne utakmice   

 U sklopu 18. zimskog malonogometnog prvenstva općine Cestica odigrano su i brojne revijalne utakmice. U prvoj revijalnoj utakmici zadnjeg dana prvenstva, u nedjelju 13. siječnja 2019., snage su odmjerili, selekcija Županijskog nogometnog saveza (suci i delegati) Varaždinske županije i Udruga Pume. Za ŽNS igrali su: Ivan Baksa, Dominik Kobzinek, Filip Hirš, Siniša Fajfarić, Bruno Premužaj, Marko Stolnik, Mario Furjan, Miro Hantak, Dražen Rohtek, Mario Mavrinček,Vladimir Vugrinec, Željko Ulović i Tomislav Krleža, a za Udrugu Pume igrali su: Drago Oreški, Mario Ružić, Mario Pofuk, Dražen Sokol, Albert Mašić, Robert Dvanajščak, Željko Blaguški, Dražen Bukal, Dalibor Balent, Robert Puja, Dražen Habek, Ružičić i Mihalković. Rezultatom 4:2 pobijedio je sastav ŽNS-a. 

U drugoj revijalnoj utakmici koju je organizirala Udruge za djecu s teškoćama i osoba s invaliditetom Život i radost, sastale su se, u 17 sati, selekcije Općine Cestica i Humane zvijezde. Za selekciju općine Cestica igrali su: Ivan Bednjanić Bunić, Predrag Dobrotić, Stjepan Dobrotić, Neven Furjan, Tomica Lazar, Marko Lukaček, Boris Šestanj, Milorad Tekić, Dalibor Vočanec, izbornik načelnik Mirko Korotaj, na klupi bili su još Žarko Rodeš i Marijan Županić. Za Humane zvijezde igrali su: Davor Dretar Drele (izbornik), Damir Škaro, Željko Lapec, Tomislav Tržan, Siniša Pšak, Mijo Babić, Davor Petrović i Tomislav Kunštek. Utakmicu su sudili Lana Tekić i Dražen Rohtek, a susret je završio 6:6. Ova utakmica imala je i humanitarni karakter. Tako je za potrebe djece i osoba s teškoćama i invaliditetom Udruge ŽIR, dobrovoljnim prilozima prikupljeno u dvorani 4950,00 kuna, Županijski nogometni savez Varaždinske županije pomogao je s tisuću kuna, a općina Cestica akciju je podržala s pet tisuća kuna, rekla je Irena Jamnik, predsjednica Udruge. 

Komentari