Probni rok od tri mjeseca

Eksperimentalna LED rasvjeta zasjala u općini Vidovec

Objavljeno: 02.05.2016. 08:34

Zadnja izmjena: 02.05.2016. 08:59

Foto: Općina Vidovec

Općina Vidovec pokrenula je projekt izmjene kompletne javne rasvjete na području općine prema kojem bi neekonomične i starije sustave rasvjete zamijenila štedljivijim sustavom LED rasvjete koja koristi 50 posto manje energije te u većini slučajeva imaju 10 puta duži radni vijek.

Sukladno tome, Općina je  u suradnji s HEP operatorom distribucijskog sustava Varaždin,  postavila  eksperimentalnu LED javnu rasvjetu  u centru naselja Vidovec koja se sastoji od sedam rasvjetnih tijela.  Eksperimentalna LED javna rasvjeta postavljena je s probnim rokom od tri mjeseca.

Ukoliko se pokaže da je ista funkcionalna, načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić istaknuo je kako će se  krenuti u modernizaciju javne rasvjete i u ostalim naseljima na području Općine što će ujedno donijeti i znatne uštede u općinskom proračunu. Prema riječima načelnika Hranića „Izmjenom kompletne javne rasvjete i postavljanjem sustava LED rasvjete Općina bi uštedila određeni dio financijskih sredstava koji godišnje izdvaja iz proračuna za javnu rasvjetu te bi  mogla više sudjelovati u sufinanciranju aktivnosti koje se održavaju za dobrobit mještana i same Općine“.

Kako bi ostvarila zadani cilj, Općina Vidovec u suradnji s poduzećem Tesla d.o.o., izradila je kompletnu projektnu dokumentaciju, za projekt „Javna rasvjeta Općine Vidovec-modernizacija uporabive građevine“ ukupne vrijednosti 99.918,75 kuna.

 Izrada projektne dokumentacije sufinancirana  je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od  39.967,50 kuna (40%) dok se ostatak potrebnih sredstava izdvojio iz Proračuna Općine Vidovec.

Komentari