svečanost za maturante..

Elektrostrojarska škola se u kazalištu oprostila od svojih maturanata

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.07.2018. 08:54

Zadnja izmjena: 05.07.2018. 09:01

Foto: Elektrostrojarska škola

U utorak je u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin održana svečanost za 309 maturanata Elektrostrojarske škole koji su taj dan dobili završne svjedodžbe i krenuli u nove životne izazove. 

Maturantima se obratio ravnatelj škole Igor Kos koji je u vrlo nadahnutom i iskrenom motivacijskom govoru poručio maturantima da su spremni za budućnost koja je pred njima jer ih je ova škola pripremila za samostalan život i da su sada samopouzdani, obrazovani mladi ljudi koji su sposobni svladati svaku prepreku  te ih savjetovao da nikad ne odustanu od ostvarenja svojih ideala jer imaju sve predispozicije da ostvare životne ciljeve i on vjeruje u njih.

Čak 25  maturanata u srednjoj je školi sudjelovalo na državnim natjecanjima, a mnogi su se vratili s medaljama. Među njima ima sportaša, budućih znanstvenika, umjetnika, već sada izvrsnih  obrtnika i poduzetnika. Za svoj rad i talent te predstavljanje svoje škole na najljepši mogući način ovi učenici dobili su nagrade, a neki nagrade i  priznanja.

Posebno priznanje ravnatelja dobila je  Vida Žagar, nagrađena redateljica na Filmskom festivalu, a bila je vrlo aktivna od samog početka na Prvoj školskoj televiziji.

Na svečanosti su novčane  nagrade  učenicima koji su postigli izvrsne rezultate uručili varaždinski gospodarstvenici, predstavnici tvrtki i udruga. Savez energetičara Hrvatske i Društvo energetičara Varaždin nagradilo je Lanu Par, Alena Flukseka i Emanuela Nižetića. Tvrtka CRIT-d.o.o. nagradila je Manuela Martinčevića. Tvrtka PRO-AIT d.o.o nagradila je Simonu Svetec i Sabrinu Posavec. Tvrtka Mobilisis nagradila je Marina Boltižara, a tvrtka ATINEL d.o.o Vidu Žagar.

Za izravan upis na Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu Odlukom povjerenstva odabran je Tomislav Hlevnjak, a ravnatelj mu je uručio priznanje.

Najboljim maturantom na svečanosti je proglašen svestran, izuzetno talentiran i marljiv učenik Emanuel Nižetić, dobitnik mnogih nagrada, diploma i  priznanja, ali njegov je najveći uspjeh osvojeno 1. mjesto na Međunarodnom natjecanju u Makedoniji iz područja eksperimentalne fizike.

Elektrostrojarska škola već godinama omogućava učenicima nastavu za Njemačku jezičnu diplomu pa su na svečanosti učenicima Robertu Hercegu i Dominiku Rogineku uručene diplome, a Lovri Cmrečaku, Benjaminu Ikanoviću, Tomislavu Komaru i Lukasu Matokoviću potvrde o položenim dijelovima ispita.

 

Komentari