NASTAVA NA DALJINU

Elektrostrojarska škola Varaždina sljedeći tjedan prelazi na online nastavu

Objavljeno: 08.11.2020. 07:36

Zadnja izmjena: 08.11.2020. 07:38

Na službenim stranicama varaždinske Elektrostrojarske škole objavljeno je kako je donešena odluka o prelasku na online nastavu, s obzirom na lošu epidemiološku situaciju te na temelju provedenih anketa koju su popunili nastavnici i učenici. 

Naredni tjedan, od 9. do 14. studenog sva nastava održavat će se na daljinu. To se odnosi i na praktičnu nastavu, vježbe - na sve vidove nastave.

"Svi smo mišljenja da bi bilo najbolje da je nastava u školi (najmanja je mogućnost zaraze – svi nose maske, dezinfekcija, provjetravanje), ali većina učenika putuje, druže se sa svima drugima u prijevozu, prije i poslije škole pa je time mogućnost zaraze velika. Posebno sada kad je vrhunac širenja virusa u našoj županiji i veliki je broj zaraženih.

Uz učenike moramo misliti i na nastavnike tj. da ovom mjerom izbjegnemo bolovanje i zarazu većeg broja nastavnika. Ako bi se to dogodilo onda nema ni online nastave, nema ničega, jer bolestan čovjek pod temperaturom koji jedva diše i umara se nakon 10 min sigurno ne može držati online nastavu.

Složili smo se da je bolje žrtvovati pet radnih dana (koji se mogu odraditi online), a sačuvati zdravlje učenika i nastavnika.

Nadamo se i vjerujem da će od 16.11.2020.situacija biti bolja i da ćemo krenuti sa nastavom i u školi. Pratiti ćemo situaciju i krajem slijedećeg tjedna donijeti odluku što i kako dalje.", piše na službenoj stranici Elektrostrojarske škole Varaždin.

Komentari