Elementarna nepogoda zbog klizišta u Bednji

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 23.12.2010. 09:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Varaždinska županija

Varaždinski župan Predrag Štromar proglasio je jutros elementarnu nepogodu za područje Općine Bednja. Tamo su naime obilne kiše i snijeg koji su padali ovaj i prošli mjesec doveli do pojave novih klizišta.

Agencija VLM donosi da je općinska komisija za procjenu šteta utvrdila da su nova klizišta uzrokovala štetu od 2,9 milijuna kuna na prometnicama i infrastrukturi na području Općine Bednja. Riječ je o čak osam novih klizišta, a neka od njih ugrozila su i stambene objekte

O činjenici da je procjena realna, govori i podatak da je na pogođenim lokacijama u međuvremenu boravila županijska komisija koja je potvrdila općinsku procjenu.

Nova klizišta dovela su Općinu Bednju u tešku situaciju jer iz općinske blagajne više ne mogu financirati sanaciju klizišta, kojih je iz godine u godinu sve više.

- Izvršili smo tek sitne radove, kako bismo mještanima osigurali prohodnost do kuća. Novca više nema ni za projekte, a kamoli za sanacije. Zbog teškog financijskog stanja, ne mogu nam ove godine pomoći ni iz županijskog proračuna – rekao je načelnik Bednje Mirko Bistrović za Agenciju VLM.


eVarazdin/Agencija VLM

Komentari