Elkom kup 2011: Kostanjevec bolji od Cvetlinčana

Objavljeno: 27.12.2010. 00:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Sudeći po nedjeljnim prezentacijama, izgleda da su igrači Božić proveli u obiteljskom okruženju, obzirom da se od ranog jutra krenulo svježe, čvrsto, dinamično i napadački. Tako su već u prvom susretu igrači Radio Maxa, uz tri gola Vedrana Vuglovečkog, uvjerljivo pobijedili DŠR Lančić-Knapić, koji je nakon bojažljivog prvog dijela, drugi odigrao sasvim solidno.

Gorup d.o.o. je suparnika slomio u samo nekoliko sekundi prve minute nastavka, i do kraja mu dobrano napunio mrežu, uz 4 gola Dragutina Dleska. Zanimljiva utakmica, iako ne baš sa puno prigoda, više taktički dobra, bila je Fotex & Palatin – ASO Ponos, a odlučio ju je Ivan Medved lijepim golom nakon solo prodora u 30. minuti, donijevši svojoj momčadi treću uzastopnu pobjedu i potvrdu plasmana u osminu finala.

U dvoboju ivanečkih veterana najprije je Ivančica pobijedila Elkom sa 4:1, dok se Policijska postaja Ivanec, sastavljena od bivših igrača Varteksa, Težačkog, Maretića, Štefulja, Mujanovića, dugo mučila sa Gregur Investom, a pobjedu osigurala u zadnjoj četvrtini susreta.

Utakmicu dana odigrali su Eurotransporti Kostanjevec i MNK Cvetlin, u kojoj su se obje momčadi izmjenjivale u vodstvu, imale brdo prigoda, više Eurotransporti Kostanjevec, koji su čak pet puta gađali okvir gola, da bi na kraju ipak uspjeli ostvariti minimalnu pobjedu i osigurati plasman u osminu finala.

Više od 300 gledatelja vidjelo je pobjedu veterana Rukki Team & Limarija Gužvinec nad NK Radoboj, te pravu golijadu HEW – a, koji je pravilno podijelio zgoditke, obzirom da ih je u svakom poluvremenu postigao po pet. Kuriozitet ovog susreta je i taj da je deset golova postiglo devet igrača, a samo je Goranu Posavcu uspjelo dva se puta upisati u listu strijelaca.

Srednja strojarska i prometna škola Varaždin dobrom igrom dugo je odolijevala nasrtajima Elkoma, koji su žilav otpor Varaždinaca do kraja slomili dvama zgodicima u zadnjoj minuti. Po običaju, mladi igrači NK Lepoglave pokazali su smišljenu i dopadljivu igru, za koju su ovoga puta imali i adekvatnog partnera, Caffe bar Cubismo. Pregršt prigoda, pet pogođenih stativi ili prečki, tri eurogola (Viktor Eršegović, Marko Žulićek s jedne, te Miroslav Stolnik sa druge strane), te zaslužena pobjeda Lepoglavčana rezime su ove dobre utakmice.

Jedan od najkorektnijih, ali zato ne manje zanimljivih susreta, bio je onaj između Crvene Ruže i MNK Cerje & Gregur Invest, u kojem se također vidjelo 4-5 'drmanja' okvira gola, a pobjeda Crvene Ruže izborena je nešto teže nego što to govori finalni rezultat.

Iako se znalo da je momčad Lepoglave favorit, ipak je njihova pobjeda tako visokim omjerom pomalo neočekivana, jer je bilo za vjerovati da će igrači kao što su Dado Možanić, Jakopec, Orsag i ostali pružiti značajniji otpor. No, s druge strane, u ovom 'festivalu' legendi ivanečko-lepoglavsko-ladanjskog nogometa, pobjeda Druška, Gladovića, Hutena, Gečeka, Frketina, Murića, Posavca i društva i nije toliko iznenađenje, zna li se da se radi o igračima koji su prije svega par godina s momčadi KUL 'dogurali' među osam najboljih na turniru.

Rezultati, nedjelja, 26.12.2010.:
DŠR Lančić-Knapić – Radio Max 0:6 (0:4)
Rimini – Frizerski salon Learta 1:1 (1:1)
Gorup d.o.o. – Sportska udruga građana Velika 9:1 (1:0)
Fotex & Palatin – ASO Ponos 1:0 (0:0)
Zelina – Cvetlin (veterani) 0:5 bb
NK Ivančica – Elkom (veterani) 4:1 (2:0)
Policijska Postaja Ivanec – Gregur Invest (veterani) 6:2 (3:2)
Eurotransporti Kostanjevec – MNK Cvetlin 3:2 (2:1)
Rukki Team & Limarija Gužvinec – NK Radoboj (veterani) 4:1 (1:0)
HEW – MV Autodijelovi 10:0 (5:0)
Srednja strojarska i prometna škola Varaždin – Elkom 0:4 (0:1)
NK Lepoglava - Caffe bar Cubano 3:1 (1:0)
Crvena Ruža - MNK Cerje & Gregur Invest 4:0 (1:0)
Lepoglava - Tvornica obuće Ivančica Regionalni industrijski sindikat (veterani) 7:2 (1:1)

Tekst i foto: e-ivanec

Komentari