Elkom kup Ivanec 2011: Crvena Ruža iznenadila Kavanu Ivana

Objavljeno: 08.01.2011. 11:18

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Prvi dan 'nokauta' sa sobom je donio i više nego izvrsne, uzbudljive i neizvjesne utakmice, a neki 'papirnati' favoriti bili su baš to – sportski nokautirani, odnosno ispali su sa turnira. Već danas, od 16:20 nastavlja se s uzbuđenjima u Ivancu...

Koliko je bilo zanimljivo i neizvjesno, govori i podatak da je od prvih pet utakmica, čak četiri odlučeno nakon izvođenja sedmeraca, a svih osam završeno je tijesnim omjerima. Ukratko, rijetko odličan dan, kojem je u središnjem dijelu nazočilo preko 300 gledatelja.

U prvoj utakmici MNK Žarovnica, jedno od osvježenja turnira, nakon tri je vodstva tijekom susreta, pobjedu osigurala udarcima sa 7 metara.

Bilo je izrazito napeto, krajnje borbeno, energično, uz brdo prigoda sa obje strane, tresla su se i oba okvira gola, no na kraju su Elkom i Frizerski studio Learta susret okončali bez golova. Pobjednik je odlučen sedmercima, i to nakon 5. serije 'pripetavanja', odnosno raspucavanja, obzirom da je nakon triju udaraca sa svake strane bilo 1:1. Junak Learte bio je pričuvni vratar Josip Belcar, koji je obranio tri sedmerca.

U prvoj polufinalnoj utakmici veterana, Cvetlin je, lakše nego se očekivalo, što, dakako, ne umanjuje vrijednost prikazane igre, pobijedio NK Zagorec, a u susretu seniora GT Ro-Si – MNK Novaki, opet je sve 'gorjelo'.

U prvom poluvremenu bolji su bili igrači iz Svetog Križa Začretja, poveli sa 1:0, no u drugom su MNK Novaki igrali puno bolje, dva puta stizali prednost protivnika, drugi puta nakon što su uveli šestog igrača umjesto golmana, a u konačnici i preciznijim izvođenjem sedmeraca pobijedili. MNK Novaki su kontinuitet turnira, godinama igraju lijep i atraktivan nogomet, prati ih veliki broj navijača, i više su nego zasluženo po prvi puta u svojoj i u povijesti turnira ušli u njegovo četvrtfinale.

Uzbuđenja ne jenjavaju, pa u, gledano sa nogometaškog 'aspekta', ponajboljoj utakmici turnira, iako na momente i malo prenervoznoj, što i nije za zamjeriti s obzirom na ulog, Liberty & Plavi 9 i Krapina Šped nude ljepoticu dana, u kojoj je svakoj momčadi pripalo po poluvrijeme. Libertyu & Plavi 9 prvo, nakon kojeg su imali, činilo se, sigurnih 2:0, a Krapini Šped drugo, u kojem su, oba puta golovima iz prekida, prvim sa 7 m, drugim nakon šestog akumuliranog prekršaja, izborili zasluženo izjednačenje. Pobjednik je opet, kao i u prijašnja tri slučaja, odlučen udarcima sa sedam metara, a tu su prisebniji i precizniji bili igrači iz Jesenja / Bednje, i poslali Krapinčane kući.

Šteta da je jedna od ovih momčadi morala napustiti turnir, no tako, na žalost, mora biti. Da je veteranski turnir pun pogodak dokaz je i susret Policijska postaja Ivanec – Tvornica obuće Ivančica Regionalni industrijski sindikat, u kojem je postignuto devet golova, i u kojem niti nakon 5:2 za Policiju Ivanec nije bilo sigurno tko će ići dalje. Što se pokazalo u kasnijem tijeku susreta, kada 'obućari' stižu na minus od samo jednog gola, no za više je bilo prekasno.

Nakon velikih uzbuđenja, u prvih šest susreta, za kraj dana očekivali su se (možda) malo 'komotniji' rezultati, no i posljednja dva susreta nimalo nisu zaostajala za prethodnima. Hrabri i borbeni Radio Max odlično je parirao favoriziranoj momčadi Gorup d.o.o., a do kraja je 'pao' u samoj završnici, drugim golom iskusnog Željka Kovačeca.

Crvena Ruža je u zadnjoj utakmici pobijedila 'papirnatog' favorita Kavana Ivana & Auto škola Crnković, koja je tijekom susreta imala inicijativu, puno više loptu u nogama, no čvrsti igrači Crvene Ruže 'ubili' su ih kontrama i već u 24. minuti imali 4:1. Kavana Ivana & Auto škola Crnković se niti tada niej predavala, nastavila napadati, stvarati prigode, no sjajni vratar Dejan Repinc 'dozvolio' im je da postignu tek počasni pogodak.

Definitivno sjajan dan, u čemu su se složili baš svi koji su mu nazočili na bilo koji način.

Rezultati (petak, 07.01.) - Sportska udruga Gornja Šemnica – MNK Žarovnica 4:6, 7m (3:3, 1:1), Elkom – Frizerski studio Learta 5:6, 7m (0:0), NK Zagorec – Cvetlin (veterani) 1:3 (1:2), GT Ro-Si – MNK Novaki 3:4, 7m (2:2, 1:0), Plavi 9 & Liberty – Krapina Šped 4:3, 7m (2:2, 2:0), Policijska postaja Ivanec – Tvornica obuće Ivančica regionalni Industrijski sindikat (veterani) 5:4 (2:1), Gorup d.o.o. – Radio Max 2:0 (1:0), Kavana Ivana & Auto škola Crnković – Crvena Ruža 2:4 (1:2).

Raspored (subota, 08.01.2011.) - 16:20 Lepoglava – NK Ivančica; 17:10 HEW – NK Lepoglava; 18:00 ASO Ponos - Eurotransporti Kostanjevec 18:50; IPA Zagreb - Rukki Team & Limarija Gužvinec; 19:40 Caffe bar Gool – Frizerski salon Learta; 20:30 Policijska postaja Ivanec – MNK Žarovnica



Komentari