Elkom kup Ivanec 2011: ASO ponos i PP Ivanec u finalu

Objavljeno: 16.01.2011. 16:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: e-ivanec.com

ASO Ponos iz Krapine i Policijska postaja Ivanec igrat će u velikom finalu 28. izdanja ivanečkog malonogometnog turnira, dok će se u borbi za prvog pobjednika turnira veterana, Lepoglavi suprotstaviti IPA Zagreb, piše e-ivanec.com

Epilog je to subotnjih utakmica, u kojima je još jednom pokazana sva raskošnost i posebnost turnira u Ivancu.

Dan su otvorile dvije ekshibicijske utakmice, a u prvoj od njih djevojke iz ŽNK Lepoglava bile su sa 5:2 bolje od kolegica iz UŠR Cvetlin, dok su igrači zagrebačkog Dinama, starosti do 14 godina, sa 10:2 pobijedili Ivančicu, sastavljenu od igrača U 10 i U 14 uzrasta.

Natjecateljski dio započeo je susretom polufinala između ASO Ponosa i Liberty & Plavi 9, u kojem su igrači iz Krapine većim dijelom bili bolji takmac, iako je Liberty & Plavi 9 prvi poveo, golom Davora Presečkog već u 5. minuti. Marko Martinić izjednačava rezultat već u sedmoj, i tako ostaje do kraja prvog dijela.

Puno ubudljivije bilo je u nastavku, u kojem je ASO Ponos bio još izraženije dominantan, te dvama zgodicima, Ivana Medveda i Nikole Jakopovića u 27. i 33. minuti, stekao značajnu prednost, no Miljenko Kunštek brzo smanjuje, u istoj, 33. minuti i zadražava svoju momčad u igri za finale.

U završnicu susreta Liberty & Plavi 9 ušao je potpuno otvoreno, no to niej urodilo plodom, s obzirom da su u zadnjoj minuti primili dva gola, koji su ASO Ponos zasluženo odveli u finale. Bila je to jedna od najnervoznijih utakmica na turniru, u kojoj je pokazano čak šest žutih kartona – po tri sa svake strane.

Drugo polufinale veterana, IPA Zagreb – Cvetlin, po tko zna koji puta je pokazalo da je uvođenje te kategorije u turnir bio pun pogodak, i da igrači iznad 33 godine starosti itekako imaju što za pokazati.

Poveli su Zagrepčani preko Zdravka Ivankovića u 11. minuti, njegovim 11 golom (ako je nekome zanimljivo, čovjek na dresu nosi broj 11), čime je učvrstio vodstvo na tablici strijelaca veterana. I ta je utakmica bila podosta nervozna, a u većem dijelu bolje su igrali nogometaši Cvetlina, pogotovo u drugom poluvremenu, kada je to praktički bila utakmica na jedan gol, onaj IPA Zagreb.

Bolja igra i stalni pritisak Cvetlina urodili su plodom u 35. minuti, kada je njihov vratar Marko Pungartnik, godinama jedan od najboljih vratara turnira, koji u vitrinama ima i titulu najboljeg čuvara mreže u Ivancu, gotovo s centra izjednačio rezultat. Do kraja je Cvetlin stiskao, IPA se branila, no nije bilo golova, a u sedmercima bolji su bili igrači iz Zagreba, koji su postigli dva gola uz jednu obranu Pungartnika, dok je Cvetlin zabio jedan gol, jednom su pogodili gredu, a jednu im je loptu 'skinuo' Pavalić.

Mladi igrači Lepoglave očito su dostigli svoj maksimum, s obzirom da su ih drugom polufinalu igrači Policijske postaje Ivanec visoko porazili, no svakako, samo ne lako, samim tim jer su s Lepoglavčani hrabro držali punih 25 i nešto minuta. Uz ne baš posebno dobru igru, PP Ivanec dominirala je većim dijelom susreta, a nadmoć realizirala u 26. minuti lijepim Lukavečkog, da bi Dario Ribić samo nekoliko minuta kasnije riješio susret svojim desetim golom, kojim se izdvojio na čelu ljestvice najboljh strijelaca seniora sa 10 golova.

Do kraja su se vidjela još dva gola PP Ivanec, oba djelo Piskača, ali i eurogol Alena Kostanjevca, za konačnih 4:1. Uz igru Lepoglave tijekom cijelog turnira, koja je bila iznenađenje samo prve susrete, poslije je to postala konstanta, vrijedi posebno istaknuti i njihove navijače, koji tijekom ovog polufinala (ali i u nekim ranijim susretima) svojim bodrenjem stvarali odličnu atmosferu u dvorani, 'nosili' svoju igrače, no ovoga puta oni su naišli na bolju momčad.

Ipak, ne trebaju žaliti jer plasman u polufinale, samim tim i sudioništvo u velikom finalu, pa makar to bilo i u susretu za 3. mjesto, veliki je i vrijedan rezultat za ove mlade momke. I potpuno zaslužen. Isto tako, nakon svih utakmica, može se reći da su do velikog finala došle dvije momčadi koje su igrale najbolji nogomet, i za očekivati je da će Policijska postaja Ivanec i ASO Ponos ponuditi vrhunski finalni ogled.

Slično vrijedi i za veteranski turnir, u kojem je više od svih ipak pokazala Lepoglava, odlično je igrala IPA Zagreb, a po viđenom u polufinalu ne bi bilo nezasluženo da se Lepoglavi suprotstavio Cvetlin. Zato nema sumnje da će i ogled veterana biti velika utakmica i veliki mamac za publiku, koje je u centralnom dijelu polufinalnog programa bilo blizu 500. Također, nakon odličnog suđenja Čosića i Kapeša, odnosno Lackovića i Novosela u polufinalu, i po tom segmentu, koji je i cijeli turnir na visokoj razini, finala bi dosiat mogla biti pravi spektakli.

Rezultati, subota – 15. siječanj: 16:20 ŽNK Lepoglava – UŠR Cvetlin (žene - ekshibicija) 5:2 (3:1) 17:10 NK Ivančica – NK Dinamo (U – 14) (ekshibicija) 2:10 (0:3) 18:00 Liberty & Plavi 9 – ASO Ponos (seniori polufinale) 2:5 (1:1) 18:50 IPA Zagreb – Cvetlin (veterani polufinale) 3:2, 7m (1:1, 1:0) 19:40 Policijska postaja Ivanec – NK Lepoglava (seniori polufinale) 4:1 (0:0)

Nedjelja, 16. siječanj:

14:15 NK Ivančica – NK Lepoglava (U-10) (ekshibicija)

Utakmice za 3. mjesto: 14:50 Policijska postaja Ivanec - Cvetlin (veterani)

15:40 Lepoglava – Liberty & Plavi 9 (seniori)

Utakmica za prvaka turnira (veterani) 16:30 IPA ZAGREB - LEPOGLAVA

17:30 Selekcija turnira – NK Dinamo Zagreb (ekshibicija)

18:20 Ceremonija najave sudionika velikog finala Utakmica za prvaka turnira (seniori)

18:45 POLICIJSKA POSTAJA IVANEC – ASO PONOS

19:45 Podjela nagrada najboljima momčadima i pojedincima

20:15 Izvlačenje nagrada gledateljima

20:45 Završetak turnira

Uz nagrade najboljim momčadima i pojedincima, organizator, NK Ivančica, i sponzori turnira i finalnih nagrada, Elkom d.o.o., Zagrebačka pivovara, Chibo Ivanec, Computer shop Habek Ivanec …, pripremili su i one za gledatelje, koje će biti izvučene nakon podjele nagrada sudionicima turnira.

Tekst i foto: e-ivanec.com

Komentari