KARATE KLUB VARAŽDIN

Elma i Enes Garibović nastupili u Samoboru na 28. međunarodnom karate turniru „Grand Prix Croatia“

Objavljeno: 13.01.2019. 18:06

Zadnja izmjena: 13.01.2019. 18:07

U Samoboru se od 11. do 13. siječnja 2019. održava 28. po redu tradicionalni međunarodni karate turnir „Grand Prix Croatia“. Turnir je okupio 1618 natjecatelja, iz 212 klubova i 24 države svijeta. Turnir spada u kategoriju jednog od najjačih karate turnira u Europi.

Za Karate klub Varaždin nastupili su Elma i Enes Garibović. Elma Garibović nastupila je u kategoriji mlađe seniorke -61kg. U prvome kolu Elma pobjeđuje predstavnicu Bjelorusije rezultatom 3:2. U drugome kolu Elma gubi od, kasnije pobjednice kategorije, predstavnice Slovačke rezultatom 3:1. U pvoj borbi repasaža Elma pobjeđuje predstavnicu Srbije rezultatom 3:3 (u slučaju izjednačenog rezultata, pobjeđuje borac koji je prvi napravio bod, prednost prvog boda). U borbi za brončano odličje, Elma gubi od predstavnice Italije rezultatom 3:0, te time osvaja 5.mjesto.

Enes Garibović nastupio je u najatraktivnijoj kategoriji turnira, Seniori Open, otvorena seniorska kategorija, gdje su se 50 seniora borila za glavnu nagradu. Enes Garibović prošlogodišnji je osvajač trećeg mjesta u toj kategoriji, no ove godine mu to nije pošlo za rukom. U prvome kolu, Enes pobjeđuje predstavnika Ukrajine rezultatom 2:0. U drugome kolu Enes pobjeđuje reprezentativnog kolegu Fajerbacha rezultatom 6:2. U trećem kolu, ujedno finale svoje liste, Enes gubi od predstavnika Makedonije rezultatom 1:1 (prednost prvog boda), te time završava svoj nastup na Grand Prix Croatia.

Ovaj turnir ujedno je poslužio kao priprema, kao dobar uvod u najvažnija natjecanja ove godine; Series A i Premier Lige, te Europsko prvenstvo krajem ožujka, gdje će se skupljati bodovi za Olimpijske Igre 2020. Sljedeći nastup očekuje se za dva tjedna na Premier Ligi u Parizu.

Komentari