OPĆINA BEDNJA

Energetska obnova zgrade Općine Bednja vrijedna 1.270.000 kuna

Objavljeno: 19.03.2021. 18:48

Zadnja izmjena: 19.03.2021. 18:50

U općini Bednji kreće realizacija još jednog projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije, a riječ je o energetskoj obnovi zgrade Općine koja se nalazi pod privremenom zaštitom Ministarstva kulture i medija. 

Projekt je to vrijedan 1.270.000 kuna, a sufinancira ga Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s milijun kuna, odnosno 78,55 posto ukupne vrijednosti.

Zadovoljstvo skorim početkom realizacije još jednog vrijednog projekta izrazio je načelnik Općine Bednje Damir Poljak. 

- Općina Bednja nastavlja s politikom uspješnog povlačenja sredstava iz europskih fondova, ovog puta za energetsku obnovu općinske zgrade. Takvi su projekti od iznimne važnosti jer se u visokom postotku sufinanciraju europskim sredstvima, a općini će donijeti velike uštede u energentima. Tako više izvornih sredstava ostaje u proračunu, pa ih onda možemo ulagati u druge projekte, rekao je načelnik Poljak. 

Podsjetio je da je ova obnova općinske zgrade samo jedna u nizu investicija realiziranih u mandatu ove općinske vlasti. - Upravo smo uz sufinanciranje Europske unije izgradili dječji vrtić, najveći i najvažniji projekt u općini, a obnovili smo i zgradu Vatrogasnog doma u Bednji na radost DVD-a, ali i cijele zajednice. Sve su to projekti kojima je cilj poboljšanje kvalitete života u našoj općini te podizanje standarda našeg stanovništva, dodao je Poljak.

Komentari