Operacija „Povratak Robina Hooda“

Englezi Martijancu i Malom Bukovcu donirali vatrogasna vozila, uživo na BBC-ju pratila i Engleska

Objavljeno: 01.06.2016. 08:39

Zadnja izmjena: 01.06.2016. 08:45

Foto: Općina Martijanec

Pripadnici Vatrogasne postrojbe okruga Nottinghamshire iz Velike Britanije predali su DVD-u Martijanec i DVD-u Mali Bukovec dva rabljena navalna vatrogasna vozila opremljena opremom za gašenje vatre i spašavanje marke Dennis Sabre proizvedena 2001. godine i vrijedna više od pola milijuna kuna.

S vozilima je iz Velike Britanije stiglo i šest instruktora koji su obučavali vatrogasce za uporabu različitih dijelova opreme. Nakon trodnevne obuke vatrogasci su se iskazali u dosad najvećoj taktičkoj pokaznoj vježbi u ludbreškoj regiji – „Robin 2106.“. Sudjelovalo je 138 vatrogasaca s područja cijele regije, ali i iz Međimurske i Koprivničko-križevačke županije te Slovenije i Velike Britanije.

Ključeve novog vozila predsjedniku DVD-a Martijanec Saši Lenčeku predao je međunarodni vatrogasni instruktor Kevin Ruane, dok je ključeve vozila predsjedniku DVD-a Mali Bukovec Kristijanu Golecu predao glavni koordinator britanskog tima Grant Smith. Vozila je blagoslovio martijanečki župnik, vlč. Ivan Košutić.

Nakon protokolarnih događanja, hrvatski i britanski vatrogasci odigrali su već tradicionalnu odbojkašku utakmicu.

Svečanoj primopredaji doniranih vozila i opreme nazočili su i saborska zastupnica Božica Makar, načelnik Općine Martijanec Marijan Horvat, načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković, načelnik Općine Veliki Bukovec Zvonko Hlebar i načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany.

Da ova suradnja ima podršku i s britanske strane, ukazuje i javljanje uživo u program engleskog BBC-ja posljednjeg dana operacije „Povratak Robina Hooda“.

Komentari