općina petrijanec

'Erato' iz Petrijanca predstavljat će Varaždinsku županiju na Državnoj smotri zborova

Objavljeno: 20.06.2022. 08:50

Zadnja izmjena: 23.06.2022. 20:02

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije u Ivancu je održana 18. županijska smotra  pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava.

Odlukom izbornika Hrvatskog sabora kulture, Roberta Homena, boje Varaždinske županije na državnoj smotri, uz KUD Rudolf Rajter iz Ivanca i KUD Anka Ošpuh iz Ludbrega, u kategoriji Slobodni stilovi i žanrovi branit će Ženska vokalna skupina "Erato" KUD-a Petrijanec. Ženska vokalna skupina na ovom je natjecanju nastupila sa četiri skladbe "Ave Marija", Giulio Caccini, "Zagorska", Boris Papandopulo "Oprosti", Zlatan Stipišić Gibonni te "An Irish blessing", L. Maierhofer.

Ženska vokalna skupina "Erato" osnovana je 2015. godine i najprije djeluje kao dio Varaždinske glazbene udruge. Najmlađa je sekcija Kulturno umjetničkog društva Općine Petrijanec u sklopu kojeg djeluje četiri godine. Sekcija broji 12 članica koje djeluju pod vodstvom profesorice Melite Bešvir.

- Čestitke ženskoj vokalnoj skupini, njihovoj voditeljici Meliti Bešvir te svim članicama "ŽSV Erato" na ovom uspjehu. Dobar glas daleko se čuje, a kada su u pitanju čarobne melodije i glasovi članova ženske vokalne skupine s petrijanečkim potpisom, onda je to svakako pun pogodak. Ova vijest nas je vrlo obradovala i dala potvrdu tome da se u našem KUD-u radi vrlo kvalitetno i marljivo. To je sada prilika da svoje potencijale odmjerimo s drugim sastavima na državnoj razini i predstavimo svoj kraj ljubiteljima glazbe - rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Komentari