Ernoić i Kranjčec: Novi Ovršni zakon donesen stihijski

Objavljeno: 08.07.2011. 11:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Kako bi izrazili podršku zaposlenicima Fine koji su zatrpani poslom, zahvaljujući novom Ovršnom zakonu koji je stupio na snagu prije nekoliko mjeseci i kojim je provođenje ovrha prebačeno sa sudova na FINA-u, čelnici varaždinskog HSLS-a Dragutin Kranjčec i Miljenko Ernoić održali su konferenciju za novinare ispred zgrade Fine u Ulici Augusta Cesarca.

Čelnik Gradske organizacije HSLS-a Grada Varaždina Miljenko Ernoić naglasio je da je Vlada i Ovršni zakon, kao i masu drugih projekata, donijela stihijski, bez da je prije provjerila ima li FINA dovoljno kapaciteta da provede taj projekt.

- Prošle godine su se u Fini otpuštali ljudi, da bi se danas pokazalo da imaju premalo ljudi i da nemogu servisirati sve te ovrhe koje građani imaju. Mislim da država mora imati projekciju što će se dogoditi kad puste takav projekt u pogon – rekao je Ernoić.

Predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Varaždinske županije Dragutin Kranjčec upozorio je i da novi Ovršni zakon utječe na likvidnost i potrošnju građana jer im se sada blokiraju bankovni računi zbog najmanje sitnice.

Komentari