Ernoić: Šestorka je izbačena, a o Kozini odlučuje središnjica

Objavljeno: 14.02.2011. 18:47

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Šef varaždinskog HSLS-a Miljenko Ernoić za eVaraždin.hr je komentirao optužbe "bivših" HSLS-ovaca koji su prije desetak dana, kako je izvjestio gradski HSLS, izbačeni iz stranke zbog, kako je izvjestio gradski HSLS, nepoštivanja odluka Izvršnog odbora Gradske organizacije HSLS-a.

Nakon što su Goran Kozina i Nino Lučić ustvrdili da su nelegalno izbačeni iz stranke samovoljom predsjednika Gradskog ogranka HSLS-a Miljenka Ernoića, reagirao je i prozvani Ernoić.

>> Kozina i Lučić: Smjena nije legitimna, tko želi uništiti HSLS?

- Nino Lučić i njegova kompanija očito u žurbi kod promjene stranaka nisu pročitali statut HSLS-a, a i Kozina bi mogao još jednom utvrditi gradivo. Lučića i još petoricu sad već bivših članova stranke izbacila je Statutarna komisija Županijske organizacije HSLS-a Varaždinske županije, a o slučaju Kozina odlučivat će Statutarna komisija središnjice HSLS-a Hrvatska na sjednici koja bi trebala biti održana 19.veljače. Kozina je naime član Središnjeg vijeća HSLS-a pa je za njega nadležno najviše statutarno tijelo stranke – rekao nam je Ernoić ponovivši još jednom da su svi prozvani izbačeni iz stranke zbog nepoštivanja odluka Izvršnog odbora Gradske organizacije HSLS-a.

Istaknuo je da Kozina, Lučić i ostali imaju pravo žalbe ali da žalba, dok ne postane pravomoćna, ni na koji način ne utječe na status izbačenih članova.

- Svi izbačeni članovi imaju se pravo žaliti ali potpuno je kriva tvrdnja da žalba može odgoditi odluku Statutarnog odbora. U slučaju Kozina još nije donesena odluka, ali Lučić i ostali su izbačeni iz stranke bez odgode. Eventualno, ako Statutarna komisija Središnjeg vijeća HSLS-a poništi odluku Statutarne komisije Županijske organizacije, onda će ponovno biti upisani u članstvo. Ali trenutno su izbačeni i izbrisani iz članstva HSLS-a – istaknuo je Ernoić.





Komentari