upisi pred vratima

Učenici iz MEC-a: Ovo su razlozi zašto bi trebali upisati baš našu školu

Objavljeno: 10.05.2022. 10:14

Zadnja izmjena: 10.05.2022. 10:25

Elektrostrojarska škola u Varaždinu ove godine upisuje novu generaciju učenika, no učenici zajedno s ravnateljem Igorom Kosom žele na jedan drugačiji način poslati poruku zašto bi osnovnoškolci trebali upisati baš njihovu školu.

Imamo prekrasan prostor, najsuvremeniju opremu i laboratorije, no ono što je najvažnije to su ljudi, odnosno učenici, nastavnici i roditelji, kaže ravnatelj. Dodaje kako je upravo sinergija svega bitna kako bi se učenici što bolje osjećali u školi, a samim time nakon završetka školovanja postali i bolji i zreliji ljudi.

Dominik Svetec i David Gajski

Dominik Svetec, učenik završnog razreda, voditelj je vijeća učenika i vrlo je aktivan u organizaciji aktivnosti i projekata koje rade zajedno s profesorima. Uz to, učenici aktivno daju svoje prijedloge kako bi sebi, ali i drugima boravak u školi omogućili što ugodnijim.

- Na primjer, svaki Božić organiziramo darivanje, provodimo humanitarne akcije, imamo izbor najbolje maske za Fašnik, organiziramo Valentinovo te ostala različita natjecanja s prigodnim nagradama, radionice pisanja i poezije, radionice medijske pismenosti - ispričao je Dominik.

David Gajski

Jedna od prednosti upisa u Elektrostrojarsku školu je mogućnost odlaska na fakultet, ali i lako zapošljavanje odmah nakon završetka školovanja o čemu je pak ispričao David Gajski koji će ove godine završiti školovanje za tokara.

- Profesori su dobri, a ono što bih posebno istaknuo jest da su nas puno toga naučili raditi u radionicama. Svakome bih preporučio da upiše ovu školu, naučio sam vještine koje sam trebao i već me čeka posao nakon što završim treći razred -rekao je David.

'Bitna je atmosfera'

Njih dvojica su primjer učenika od kojih će jedan nastaviti školovanje dalje na fakultetu, dok će pak drugi odmah nakon škole početi raditi, ali će i on morati i dalje puno učiti, kaže ravnatelj.

- Htjeli bi naglasiti da je za školu bitno da imamo pozitivnu atmosferu i da učenici ne dolaze s grčem na nastavu. Mora postojati 'život u školi', aktivnosti u koje su uključeni učenici tj. važna je pozitivna priča. Najponosniji sam kad učenici kažu da im je u našoj školi dobro, da se osjećaju ugodno. Svi zajedno se trudimo da učenici u našoj školi postanu prije svega odlični ljudi, a nakon toga odlični i u tehničkim znanjima. Želimo da steknu radne navike i vrijednosti za život - poručuje ravnatelj Igor Kos.

Komentari