mišljenje varaždinaca

eTV ANKETA: Pitali smo građane Varaždina da li odobravaju pad proračuna za 2017. godinu

Objavljeno: 30.12.2016. 11:56

Zadnja izmjena: 07.02.2017. 14:36

Foto: Petra Mlinarić

Nastavno na jučerašnji pad proračuna za 2017. godinu, kada ga vijećnici na sjednici Gradskog vijeća ipak nisu podržali, danas smo pitali građane što misle o padu proračuna, te na kraju krajeva, da li ga i odobravaju.

Unatoč hladnom jutru, Varaždince smo zatekli u šetnji gradom, kupnji namirnica, a i u pripremama za sutrašnji doček Nove godine. Na pitanje da li odobravaju pad proračuna, Varaždinci su odgovarali dvojako, no nekolicina ih se prisjetila problema sa baliranim otpadom i prvenstveno se nadaju njegovom rješavanju.

- Pa ne odobravam baš, ionako smo u teškoj situaciji i nije vrijeme za takve probleme. - mišljenja je gospodin Dragec.

 - Iskreno rečeno, politika me previše ne interesira, rješavam svoje probleme i to mi je dosta. - objansio je svoj stav gospodin Josip.

- Vidjeli su to u Dubrovniku i sad bi i oni to, to je najveća glupost koja se mogla dogoditi. Ne odobravam pad proračuna, to se nije smjelo događati. Nije proračun pao zbog proračuna, nego zbog politike. - izjavio nam je gospodin Branko.

- Odobravam pad proračuna jer nije bilo nikako, možda bude bolje. - zaključio je gospodin Stjepan.

- Načelno ne odobravam, ali vjerojatno ima i razloga za to s obzirom na sva događanja u našem gradu, odnosno na 'ne-događanja', a pogotovo vezano uz ovo smeće koje nas neopisivo guši, nezaposlenost i male plaće. Trebalo bi raditi na tome da se poboljša standard naših građana. -  mišljenja je gospođa Terezija.

- Odobravam pad proračuna jer smatram da neke stvari treba malo više razmotriti, a osim toga treba raditi više na dobrobit grada. Mene smeta što se neka pitanja uopće ne rješavaju, poput otpada koji se uopće ne riješava.  Općenito nisam zadovoljna i kad se nešto ne odobri, što nas gradonačelnik posebno predlaže, onda se s tim slažem. - istaknula je gospođa Božena.

 - Apsolutno odobravam pad proračuna, mislim da je to već godinama neko natezanje i da je sad konačno došao kraj i da se makne ova naša nesposobna vlada. zaključila je gospođa Ingeborg.

 - To je bilo za očekivati, to smo nešto čuli i  o tome se pričalo. To nije dobro sad pred izbore, jer grad ne bude funkcionirao, pogotovo udruge koje su u kulturi i očekuju neke novce, sad bude se to sve prolongiralo. Šteta je, trebalo je to do kraja podržati i da završe svoj mandat,a neki novi, ako ih izaberemo, da oni onda nešto naprave. - zaključio je Marijan.

 

Komentari